ONU prezice producerea de schimbari climatice majore. Ce ne asteapta in 2050

Postat de pe 3 septembrie 2014
global

Organizatia Natiunilor Unite trage un semnal de alarma referitor la fenomenele meteorologice care vor aparea ca urmare a schimbarilor climatice din urmatoarele decenii.

Anuntul, conform caruia planeta ar putea fi cuprinsa de inundatii, furtuni si valuri mistuitoare de caldura in cele patru decenii care urmeaza, face parte dintr-o serie de prognoze lansate in cadrul summit-ului ONU privind schimbarile climatice.

Un meteorolog, intr-o prima prognoza din seria “rapoarte meteo din viitor” spune ca Miami South Beach va fi sub apa in 2050.

Organizatia Meteorologica Mondiala a invitat o serie de prezentatori de televiziune celebri pentru realizarea video-urilor care vor aparea inainte de inceperea summit-ului de la New York din 23 septembrie. De asemenea, reprezentatii organizatiei au declarat ca, in ciuda faptului ca aceste scenarii sunt momentan imaginare, acestea se vor dovedi a fi realiste data fiind tendinta de incalzire la nivel global.

Un meteorolog din Zambia prezice ca in deceniile urmatoare un val de caldura sever se va manifesta la nivel global, in timp ce un prezentator american a declarat ca “Mega-seceta din Arizona a provocat un alt deces.”

Totusi, unii meteorologi vin cu unele previziuni mult mai sumbre. De exemplu, un prezentator bulgar a aratat o harta rosie cu temperaturi de 50 de grade Celsius.

Secretarul general al ONU, Ban Ki-Moon a declarat ca schimbarile climatice viitoare vor ajunge sa afecteze vremea la scara globala. Aceasta va deveni mai extrema si mai tulbure decat este in prezent. Acest lucru se traduce prin cresterea numarului de dezastre naturale, dar si a starii de incertitudine.

Secretarul ONU a cerut liderilor lumii sa faca “promisiuni indraznete” pentru a putea combate si ameliora schimbarile climatice care vor surveni.

Summit-ul se doreste a fi unul dintre pasii importanti pentru ca cele aproape 200 de natiuni sa ajunga la un numitor comun pana la sfarsitul lui 2015, pentru incetinirea procesului de incalzire globala.

Conform unui raport emis de ONU in decursul anului trecut, s-a concluzionat ca exista o posibilitate de 95% ca activitatile umane sa fie principala cauza a incalzirii globale si nu variatiile naturale ale climei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>