Paracetamolul aliat in lupta impotriva anxietatii

Postat de pe 4 noiembrie 2014
paracetamol.anxietate

Chiar daca pana nu demult paracetamolul era utilizat pentru tratarea durerilor usoare, potrivit unui studiu publicat recent, acest medicament are si o serie de beneficii pentru depasirea starilor anxioase.

Potrivit Daily Mail, paracetamolul poate grabi obtinerea confortului mintal in momentul in care o persoana are de luat anumite decizii grele, stari de anxietate sau stress. Unele regiuni ale creierului implicate in controlarea senzatiilor de durere fizica sunt responsabile si de confortul mintal.

Utilizarea medicamentelor create pentru controlarea durerii fizice poate fi benefica si pentru reducerea problemelor emotionale si mintale, se prezinta intr-un studiu realizat de oameni de stiinta americani.

Cercetatorii au administrat participantilor la studiu fie doua pastile de paracetamol, fie de placebo. La o jumatate de ora de la administrare, perioada de timp in care medicamentul a avut suficient timp pentru a isi face simtite efectele, voluntarii au trebuit sa laeaga intre doua jocuri puzzle pe care doreau sa le rezolve.

De regula, cand persoanele trebuie sa aleaga intre doua lucruri la fel de atractive, acestia vor rationaliza decizia, afirmand faptul ca oricum optiunea cea respinsa nu le place. Astfel, afirma cercetatorii, oamenii fac ca alegerea sa fie mai putin dureroasa.

Insa, in momentul in care voluntarii au fost rugati sa evalueze jocurile pentru a doua oara, persoanele care au primit paracetamol au descris jocul respins mult mai putin dur decat persoanele carora le-a fost administrat placebo.

Oamenii de stiinta din cadrul Universitatii din Kentucky afirma faptul ca acest lucru inseamna ca persoanelor carora le-a fost administrat paracetamolul au considerat ca decizia initiala a fost mai putin dureroasa.

In cadrul celui de-al doilea experiment, voluntarilor le-a fost oferita cate o cana. Unor participanti li s-a transmis ca acestia pot pastra cana, iar altora ca vasul de fapt apartine universitatii. Mai apoi, voluntarilor li s-a transmis ca acestia pot vinde cana, fiind de asemenea intrebati ce suma ar cere pentru ea.

Cercetatorii se asteptau ca persoanele care erau proprietarii canilor sa ceara mai multi bani, dat fiind faptul ca oamenii sufera in momentul in care sunt nevoiti sa isi vanda bunurile. Insa persoanele care au luat paracetamol au cerut mai putini bani.

Conform studiului publicat in Journal of Experimental Social Psychology, medicamentul poate ajuta la eliminarea stresului provocat de luarea de decizii dificile.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>