Rauri de pe intreg globul invadate de alge

Postat de pe 10 octombrie 2014
alge.pericol.incalzire.globala

Efectele incalzirii globale si ale schimbarilor climatice devin din ce in ce mai usor de observat. Mai nou, raurile de pe intreg globul au ajuns sa fie invadate de alge. Iar unul dintre aspectele care ii ingrijoreaza pe cercetatori este faptul ca efectele acestora asupra mediului nu pot fi anticipate.

Din pricina incalzirii globale, raurile de pe intreaga planeta au inregistrat o crestere in ceea ce priveste dezvoltarea algelor, in special in cazul Didymosphenia geminata, care, in unele regiuni, a ajuns sa acopere trei sferturi (75%) din albia unui rau.

Potrivit celor de la BBC, masele de alge au ajuns sa se raspandeasca cu o rapiditate iesita din comun in apele raurilor de pe intreaga planeta, iar, pentru oment, efectele pe care aceste alge le-ar putea avea supra mediului inconjurator, al faunei si al florei nu pot fi anticipate.

Cercetatorii afirma faptul ca aceasta specie de alga dainuie in raurile terestre de circa 200 de ani. Joshua Kurek, unul dintre cercetatori, este de parere ca dezvoltarea intensa a algelor este cauzata de incalzirea globala, fenomen care face ca raurile sa ofere conditii din ce in ce mai optime pentru acest proces.

Specialistii sunt de parere ca schimbarile climatice sunt principalul motiv pentru care algele se bucura de aceste tipuri de habitate in care pot prospera.

Conform unui scenariu sumbru, se crede ca, pe masura ce incalzirea globala va continua in acest ritm sporit, algele vor cunoaste o dezvoltare din ce in ce mai prospera. Acest lucru ar putea cauza probleme pentru unele tipuri de pesti, dar si pentru animalele salbatice.

Acest tip de alga (Didymosphenia geminata) a fost intalnita pentru prima data in anul 1988, in Canada.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>