Rosiile negre, noua descoperire pentru combaterea si tratarea diabetului si a obezitatii

Postat de pe 24 mai 2014
rosii-negre-indigo-rose

De ceva timp incoace, in serele din Marea Britanie a inceput sa fie cultivat un nou soi de rosii, de culoare neagra. Pentru multe persoane acest lucru nu reprezinta o noutate daca tinem cont si de faptul ca in ultima perioada au ajuns sa se cultive morcovi mov, dovlecei galbeni sau sparanghel alb.

Conform cercetatorilor, rosiile negre ar trebui sa fie prezente in fiecare sera in aceasta perioada a anului. Desi multor oameni li s-ar parea ciudat sa consume rosii negre, cercetatorii ne asigura ca acestea sunt mult mai sanatoase decat cele obisnuite, avand si o serie de beneficii asupra sanatatii.

Rosia neagra este rezultatul incrucisarii semintelor de tomate rosii si violet. Daca la inceput aceasta are o culoare verde, asa cum ar fi normal, in momentul optim de cules aceasta capata o culoare neagra. Specia numita “Indigo Rose ” a inceput sa fie distribuita in Marea Britanie de catre compania Suttons Seeds of Paignton din Devon. Alfie Jackson, asistent manager la firma care se ocupa de distribuire a declarat ca acest tip de rosii nu sunt la fel de dulci precum rosiile obisnuite, insa sunt mult mai aromate.

Noul soi de rosii contine un antioxidant important numit anthocianina, pe care l-a mostenit de la tomatele de culoare violeta. Acest antioxidant este extrem de benefic pentru sanatate deoarece ajuta la combaterea dar si la tratarea obezitatii si a diabetului.

“Indigo Rose” este rezultatul muncii depuse de catre profesorul Jim Myers impreuna cu membrii echipei Universitatii din Oregon, care au dorit sa cerceteze beneficiile tomatelor asupra sanatatii.

Profesorul si membrii echipei de cercetare au putut determina faptul ca rosiile violete contin antioxidantul numit anthocianina, care le confera aceasta culoare.

Acestia au incrucisat tomatele violete cu un soi de tomate rosii, astfel rezutand rosiile negre. Acest nou soi de rosii poate fi cumparat deja pe teritoriul Marii Britanii, unde cererea este destul de mare.

sursa foto: Bournemouth News & Picture Service

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>