Roverul Curiosity a ajuns a ajuns la destinatia finala

Postat de pe 21 septembrie 2014
oportunity.robot.record.spatiu

Roverul Curiosity a urcat si ultimul munte de pe Marte, astfel reusind sa ajunga la destinatia sa finala. In prezent, specialistii asteapta sa primeasca toate informatiile legate de Planeta Rosie pe care roverul le va transmite.

Oamenii de stiinta de la NASA se declara increzatori ca Roverul va incepe sa transmita informatii care se vor dovedi extrem de importante, informeaza Business Insider.

Dupa o urcare dificila, robotul a ajuns pe Muntele Sharp, care are o altitudine asemanatoare cu a Muntelui Rainier, peste 4.000 de metri, din Washington. Din acest punct masinaria va incepe sa transmita informatii despre zeci de milioane de ani de istorie a planetei Marte.

John Grotzinger, unul dintre cercetatorii NASA care lucreaza in cadrul proiectului Curiosity a declarat ca in sfarsit s-a ajuns la cea mai indepartata destinatie pe care cei de la NASA si-au propus-o. In momentul de fata, oamenii de stiinta asteapta dovezi care sa determine daca a existat vreodata viata pe Marte.

Calatoria Roverului Curiosity a durat mai mult decat se credea initial, in special din cauza terenului foarte accidentat. In unele locuri rotile robotului nu au reusit sa faca fata rocilor, fiind nevoie de o readaptare a rutei.

In continuare, Curiosity va incepe sa stranga informatii despre Dealurile Pahrump si despre Formatiunea Murray, care constituie de altfel si baza Muntelui Sharp. In tot acest timp, cercetatorii de la NASA asteapta descoperirea a si mai multe roci diferite de cele rosii, pentru a dovedi faptul ca Marte nu a fost intotdeauna la fel de rosie ca si in prezent. Tipul acesta de roca poarta numele de Bonanza King si poate fi intalnit in preajma Muntelui Sharp.

Kathryn Stack, un membru al proiectului a specificat ca Formatiunea Murray va oferi informatii despre milioane sau chiar zeci de milioane de ani de istorie a planetei Marte, pe care cercetatorii sunt nerabdatori sa o descopere.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>