Sao Paulo mai are apa doar pentru 100 de zile

Postat de pe 31 iulie 2014
sao.paulo.seceta

Cel mai mare oras al Braziliei, Sao Paulo este in pericol sa ramana fara apa potabila in urmatoarele 100 de zile. Autoritatile avertizeaza asupra necesitatii urgente de a eficientiza consumul de apa, fara de care orasul se va intampina o criza majora, potrivit Bloomberg.

Procurorii federali braziliei au dat un ultimatum de 10 zile atat autoritatilor locale, cat si operatorului de servicii publice, in care acestia sa gaseasca si sa implementeze niste masuri de eficientizare a consumului de apa. In caz contrar, acestia urmeaza sa actioneze compania in instanta.

Conform operatorului Sabesp, decizia luata de procurori ar urma sa aiba un efect extrem de negativ asupra consumatorilor.

Compania a reusit sa isi convinga clientii sa reduca cantitatea de apa consumata prin intermediul politicilor care au acelasi efect precum cele din cadrul unui plan de eficientizare a consumui de apa. Acestea din urma permit utilizarea apei timp de 36 de ore, urmata mai apoi de oprirea alimentarii cu apa pentru 72 de ore.

Conform Bloomberg, Sabesp a inceput sa ofere clientilor sai incepand cu luna aprilie reduceri de 20% in randul clientilor care isi reduc consumul cu mai mult de 20% fata de media lor de consum anual de apa.

In aceasta vara Brazilia se confrunta cu cea mai mare seceta inregistrata in ultimii 40 de ani, afectand economia nationala in mai multe sectoare.

De exemplu, pretul cafelei Arabica a urcat cu peste 70% fata de sfarsitul anului precedent. In prezent, Brazilia produce aproximativ 35% din recolta mondiala de cafea, care a fost sever afectata de seceta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>