Slovenia paralizata de gheata

Postat de pe 7 februarie 2014
reuters (1)

Aproximativ un 120.000 de locuintele din Slovenia au ramas fara electricitate dupa caderile de zapada si temperaturile extrem de scazute inregistrate in majoritatea tarii. Toate aceste efecte s-au rasfrant asupra drumurilor, liniilor de electricitate masini, si copaci, care erau acoperite de un strat extrem de gros de gheata.

Conform ministrului Apararii, Roman Jakic, acesta este o catastrofa naturala de foarte mare amploare. Conform zialului sloven Delo, acest fenomen a provocat cele mari daune din ultimele decenii. De asemenea, acesta a declarat faptul ca peste 40% din scoli au fost inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile. De asemenea, penele de curent au afectat aproximativ 250.000 de oameni, ceea ce se traduce astfel: 1 din 4 oameni au suferit din cauza acestor fenomene meteorologice.

Guvernul Sloveniei a fost nevoit sa ceara ajutorul Echipei de Protectie Civila a Uniunii Europene, care sa ofere generatoare de putere in zonele afectate. Foarte multe drumuri au fost inchise din cauza caderilor masive de arbori si linii electrice pe carosabil. Nu in ultimul rand, circulatia feroviara a fost intrerupta.

Sursa foto: Reuters

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>