Studiu: S-au descoperit genele comportamentului agresiv

Postat de pe 4 noiembrie 2014
crima.000

De ce majoritatea crimelor violente sunt comise de o mica parte din populatie si, mai ales, acestia recidiveaza? Pentru a raspunde acestei intrebari un grup de specialisti suedezi, au analizat ADN-ul a 800 de recidivisti si au cncluzionat ca indivizii care au fost condamnati pentru ca au comis numeroase crime si asasinate poseda una din cele doua gene: MAOA sau CDH13.

Gena MAOA este cunoscuta drept ” gena razboinicului” controland productia neurotransmitatorului denumit dopamina. Daca secretia scade, purtarul va incepe sa consume alcool sau cocaina, lucru care va duce la o explozie de dopamina si, drept urmare, la comportamente violente.

Pe de alta parte, CDH13, codifica proteina responsabila de coeziunea neuronala din creierul nostru. Persoanele care poseda ambele gene, au un risc cu 300% mai mare sa comita delicte decat persoanele care nu poseda aceste doua gene.

Acest studiu demonstreaza si faptul ca marea majoritate a criminalilor in serie sunt de gen masculin. MAOA se afla pe cromozomul X, reprezentand o mutatie a acestuia, se poate regenera doar in cazul femeilor, barbatii, avand un singur cromozam X,ramanand cu aceasta carenta.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>