Studiu: Jurnalistii sunt printre cei mai stresati angajati

Postat de pe 15 septembrie 2014
cafea.stress.jurnalism

Conform unui studiu realizat pe un esantion de 10.000 de persoane, jurnalistii sunt cei mai mari bautori de cafea, consumand o cantitate mai mare de cafea decat oricare alta persoana care face parte dintr-un alt domeniu de activitate. Cauza principala a acestui fapt este stresul inregistrat la locul de munca.

Potrivit datelor, 70% dintre participantii la studiu au afirmat ca in cazul in care nu consuma zilnic cafea, capacitatea de concentrare si cea de lucru pot fi afectate. Mai mult, 85% dintre respondenti au specificat ca beau cel putin trei cesti cu cafea pe zi, relateaza The Guardian.

Cercetatorii care au realizat studiul au declarat ca in majoritatea domeniilor de activitate consumul de cafea la locul de munca este o necesitate. De asemenea, cei mai mari consumatori de cafea sunt jurnalistii, care consuma trei cesti pe zi, urmati indeaproape de politisti si profesori, adauga cercetatorii.

Un studiu realizat anul trecut releva faptul ca doza zilnica de cafea nu ar trebui sa depaseasca 200 de miligrame de cofeina, echivalentul a patru cesti de cafea sau a doua cani. Un consum ridicat de cafea doar pentru a inlatura stresul inregistrat la locul de munca poate crea unele probleme asupra sanatatii, cum ar fi accidentele vasculare cerebrale si problemele cardiace.

In cadrul noului studiu se precizeaza ca 62% dintre respondenti sunt constienti de toate aceste riscuri asupra sanatatii.

Astfel, conform studiului realizat de Pressat, cei mai mari consumatori de cafea in randul britanicilor sunt jurnallistii si persoanele din mass-media, politisii, profesorii, instalatorii si lucratorii comerciali, asistentele si personalul medical, directorii de companii, comerciantii prin telefon, persoanele care asigura suport IT, persoanele care au de-a face cu comertul in cantitati mici si soferii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>