Taifunul Haiyan a lasat in urma peste 2 milioane de sinistrati in Filipine

Postat de pe 13 noiembrie 2013
bilant.taifunul.haiyan (1)

Doua milioane de filipinezi au nevoie urgenta de mancare, apa si ingrijiri medicale in urma trecerii taifunului Haiyan.

Daca initial autoritatile au anuntat, ingrijorate, ca bilantul taifunului poate ajunge la peste 10.000 de morti, miercuri dimineata presedintele filipinez a declarat ca numarul mortilor este in jur de 2.000.

Peste 20 de state au inceput sa trimita ajutoare in Filipine, dar din cauza taifunului a fost grav afectat infrastructura, ceea ce face imposibila distributia ajutoarelor.

Organizatia Natiunilor Unite estimeaza ca tara are nevoie de peste 300 de milioane de euro ajutor de urgenta.

Case rase din temelii, stalpi de electricitate smulsi, masini rasturnate si supravietuitori inspaimantati pe strazi: dupa trecerea taifunului Haiyan, insotit de valuri de mai multi metri inaltime si rafale de vant cu intensificari de pana a 315 kilometri pe ora, peisajul evoca pentru unii distrugeri similare cu cele provocate de tsunami din Asia din decembrie 2004.

In fiecare an, arhipelagul filipinez este traversat de aproximativ 20 de furtuni puternice sau taifunuri, in perioada iunie-octombrie. Arhipelagul este prima zona de uscat pe care o intalnesc furtunile ce se formeaza in Pacific.

FOTO: Noel Celis / AFP

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>