Temperaturi neobisnuit de mari inregistrate la “polul frigului” romanesc

Postat de pe 6 noiembrie 2013
termometru miercurea ciuca

Luna noiembrie a acestui an a consemnat depasirea temperaturii maxime absolute a lunii noiembrie inregistrata in judetul Harghita.

Astfel, daca in anul 2004 fusese inregistrate 21.8 grade Celsius, stabilindu-se temperatura maxim absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, marti, 5 noiembrie 2013, in jurul orei 14.30, la Statia Meteo Miercurea Ciuca, mercurul a urcat in termometre pana la valoarea de 21.9 grade Celsius.

Temperaturi neobisnuit de ridicate pentru aceasta perioada a anului in judetul Harghita s-au inregistrat si in celelalte localitati, unde maximele zilei au urcat pana la 20,5 grade Celsius la Joseni, 21,4 grade la Toplita si 23 de grade la Odorheiu Secuiesc.

Minima absoluta a lunii noiembrie in judetul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, a fost consemnata in anul 1993 la Miercurea Ciuc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>