Tratament inedit impotriva unor boli psihice: Muzica hip-hop

Postat de pe 18 octombrie 2014
hip.hop.tratare.boli.psihice

In urma unui studiu efectuat de o echipa de cercetatori britanici, muzica hip-hop ar putea fi folosita ca tratament impotriva unor boli psihice precum schizofrenia si depresia, informeaza The Guardian.

Muzica hip-hop, ale carui origini incep de la rap, graffiti, DJ-i dar si stilul breakdance din cartierul Bronx din New York, din anii 1970, a ajuns in timp un fenomen atat cultural cat si comercial la nivel mondial. Un grup de cercetatori din Marea Britanie afirma ca este posibil sa fi descoperit o noua modalitate de utilizare a acestui gen muzical, si anume tratarea unor boli mintale precum depresia sau bolile mintale, conform The Guardian.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest gen muzical ofera ascultatorilor un sentiment de putere si autocunoastere, care poate fi folosit pentru rezolvarea problemellor psihologice proprii, datorita faptului ca acest gen muzical ofera in majoritatea cazurilor o constientizare intrinseca a problemelor mentale.

Becky Inkster, cercetator in neurostiinte in cadrul Departamentului de Psihiatrie al Universitatii Cambridge, si psihiatrul Akeem Sule, dorind a promova aceasta idee au reusit sa puna bazele unei organizatii intitulate Hip Hop Psych, care are rolul de a promova utilizarea hip-hop-ului ca o metoda complementara pentru tratarea bolilor mentale.

Importanta hip-hop-ului este mult mai mare decat realizeaza publicul. In anii 1990, in timpul epocii de aur a hip-hop-ului, acest gen muzical a intrat in cultura populara. Mai mult, hip-hop-ul este extremde bogat in referinte la boli psihice, aceste referinte nefiind explorate suficient pentru a putea reprezenta un adevarat beneficiu pentru pacienti. Principalul scop al acestei organizatii este de a promova potentialul real al genului artistic, a specificat Inkster.

Specialistii in domeniu sunt de parere ca o metoda de a include acest gen muzical in cadrul terapiei este ca pacientii sa scrie si sa recite in stil rap versurile propii. Mai mult, o alta idee este utilizarea muzicii hip-hop in cadrul cursurilor privind bolile mentale, predate studentilor la medicina.

O alta tehnica pe care cercetatorii ar dori sa o exploreze se refera la determinarea pacientilor care au nevoie de terapie sa puna in versuri modul in care acestia se vad peste un an sau chiar doi, folosind rap-ul pentru a arata modul in care vad ei viitorul, a adaugat Inkster.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>