Un nou Triunghi al Bermudelor?

Postat de pe 20 octombrie 2014
inside.crater.000

Un crater descoperit vara aceasta in regiunea autonoma Yamalo-Nenets, la nord de Rusia si nord-est de Siberia, si cunoscut sub denumirea de “gaura apocaliptica”, a reinceput sa starneasca interesul specialistilor. Dupa cum ne informeaza o echipa de specialisti de la Institutului de Geologie Petrolifera si Geogistica din Trofimuk, craterul ar fi o “ruda apropiata” a Triunghiului Bermudelor.

Specialistii au dus la bun sfarsit o multitudine de studii geofizice ce includ tehnice magnetice, radiometrice si de imagine care au oferit date noi despre acest loc misterios descoperit accidental de catre un grup de piloti rusi in timp ce survolau aceasta zona.

Printre cauzele aparitiei acestui crater se numara, dupa parerea directorului adjunct al institutului Igor Eltcova, pe de o parte aplasarea acestuia la intersectia a doua placi tectonice  si, pe de alta parte, faptul ca vara aceasta a fost deosebit de calduroasa. Caldura duce la emanarea unr hidrati de gaz, care la randul lor produc explozii pneumatice, si, in cele din urma, au dus la formarea acestui crater interesant.

Aceasta teorie este identica cu cea care a dus si la formarea Triunghiului Bermudelor. Procesul consta in fenomenul ce are loc atunci cand hidratii de gaz se descompun continuu iar metanul inghetat devine gaz. Acest mecanism se priduce extrem de repede, precum o reactie nucleara, astfel emanandu-se cantitati imense de metan.

Din cauza acestor emanatii, oceanele s-ar putea incalzi foarte tare astfel vapoarele s-ar scufunda iar avioanele s-ar putea prabusi intr-o atmosfera suprasaturata de metan. Dupa parerea expertilor, acest crater nu este atat de unic si special, fiind un fenomen destul de des intalnit in zonele putin populate tocmai din acest motiv trecand neobservate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>