Vehiculul spatial propulsat cu energie solara va fi lansat in 2016

Postat de pe 19 iulie 2014
lightsail.vehicul.energie.solara.large

Compania americana Planetary Society, a declarat saptamana aceasta ca un vehicul spatial de dimensiuni relativ mici, cu o lungime de circa 30 de centimetri si care va fi propulsat doar cu ajutorul elergiei solare captata de aripile sale va putea fi lansat in anul 2016.

Vehicului spatial, care a primit numele de LightSail si produs de Planetary Society, se aseamana unui cub si va putea ajunge in spatiu cu ajutorul unei rachete Falcon Heavy, care urmeaza sa fie construita de compania SpaceX.

Odata lansat, LightSail va avea posibilitatea sa calatoreasca prin Univers datorita energiei solare care va fi captata de aripile sale, a caror suprafata totala masoara 32 de metri patrati.

Acest proiect a fost suportat din fonduri private dar si de catre membrii organizatiei Planetary Society, organism care militeaza pentru explorarea spatiala. Aceasta societate a luat fiinta in anul 1980 datorita legendarului Carl Sagan.

Vehiculul spatial nu va pluti pe orbita terestra joasa, acolo unde graviteaza Statia Spatiana Internationala (ISS), ci va fi plasat pe orbita terestra medie, care este mai indepartata de Terra.

Jennifer Vaughn, unul dintre directorii organizatiei Planetary Society a declarat ca aripile solare vor putea oferi date stiintifice cruciale cu privire la Terra.

Conform patronului companiei americane, Bill Nye, un prim zbor de testare cu o racheta mai mica si pe o orbita mai joasa se va desfasura in decursul anului 2015.

De asemenea, si agentia spatiala nord-americana (NASA) isi va lansa propriul vehicul spatial cu aripi solare, Sunjammer, la sfarsitul anului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>