Vulcanii lumii au iesit din dezmortire

Postat de pe 20 noiembrie 2013
vulcanul.merapi

Merapi, unul dintre cei mai periculosi vulcani din lume, a intrat in eruptie la inceputul acestei saptamani.

Merapi, din centrul insulei Java, este cel mai activ vulcan din Indonezia, iar la sfarsitul anului 2010 a provocat 350 de victime. La inceputul acestei saptamani, cand a intrat in eruptie, coloana de fum se inalta la aproximativ 2 kilometri.

Arhipelagul indonezian mai are in aceasta perioada un vulcan aflat in eruptie. Este vorba despre Sinabung, situat in nordul Insulei Sumatra, care emite o coloana de cenusa ce a ajuns la inceputul saptamanii la 8 kilometri inaltime. Sinabung era un vulcan adormit de aproape un secol si s-a trezit la activitate in luna august, apoi in septembrie 2010, cand aproape 12.000 de persoane sa se refugieze din regiune.

Arhipelagul indonezian, situat pe Centura de Foc a Pacificului, este tara cu cel mai mare numar de vulcani activi din lume (129).

Si cel mai activ vulcan din Europa, Etna, a erupt in ultima saptamana. Sambata, 16 noiembrie 2013, vulcanul Etna a erupt din nou, luminand cerul pe mai mult de jumatate din estul Siciliei si aruncadn o coloana imensa de cenusa.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>