Albarracin, cel mai frumos sat din Spania

Postat de pe 14 aprilie 2014
albaracin

Daca v-ati intrebat vreodata cum arata Spania in perioada medievala, satul Albarracin este orasul pe care ar trebui sa il vizitati. Albarracin, sat situat in provincia Teruel este o parte a comunitatii autonome Aragon din nord-estul Peninsulei Iberice. Cu o populatie de doar 1075 de locuitori, Albarracin este capitala zonei montane Sierra de Albarracin Comarca. Datorita faptului ca totul s-a pastrat intact, acest loc atat de idilic si frumos, te teleporteaza inapoi in timp oferindu-ti o lectie de istorie pe care cartile nu ar reusi sa o faca.

Satul, care este inconjurat de dealuri, ofera o sumedenie de atractii turistice cum ar fi aleile romantice si casele neschimbate odata cu trecerea timpului. Daca decideti sa vizitati acest sat, cu siguranta castelele si capelele impunatoare va vor capta atentia si va vor fascina. Punctul central de atractie este catedrala ridicata deasupra orasului, creata in stilul Mudejar. Aceasta incanta sute si chiar mii de turisti cu ornamentele inspirate din arta islamica.

Albarracin a avut si o deosebita importanta in Evul Mediu, fiind capitala unui regat taifa. Regatele taifa s-au format odata cu distrugerea califatelor si aveau rolul de state musulmane independente. Conform istoriei, unele regate plateau tribut crestinilor pentru a-si mentine independenta. Satul a fost declarat monument national in anul 1961. Numele satului a fost dat de catre familia de mauri Al Banu Razin care conducea regatul in perioada de dominatie musulmana in Peninsula Iberica.


These photos of Albarracin are courtesy of TripAdvisor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>