Bucurestiul, in topul celor mai vizitate 132 de orase de pe glob

Postat de pe 12 iulie 2014
bucuresti.turism.top

Conform raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index, lansat saptamana aceasta releva faptul ca Bucurestiul face parte din primele 132 de orase din lume preferate de catre straini. Anual, ceva mai putin de un milion de turisti straini se perinda prin capitala tarii noastre.

Faptul ca Londra ocupa primul loc in acest top nu ar trebui sa surprinda multa lume. Capitala Angliei este urmata de orase precum Bangkok, Paris, Singapore sau Dubai. Acesta din urma se bucura de un numar extrem de ridicat de turisti straini, fapt care se datoreaza extinderii clasei mijlocii, a inovatiilor din ramura calatoriilor de lux, dar si din nevoia in continua crestere de a face deplasari in interes de serviciu. Datorita dezvoltarii tehnologice si a modalitatilor de cooperare ale companiilor, aceasta tendina se va mentine in continuare.

Bucurestiul poposeste pe locul 90 in acest clasament, cu un numar de turisti straini estimat la 928.028 de persoane in 2014 si cheltuieli care cumuleaza 391 milioane de dolari.

Raportul celor de la MasterCard, aflat la a patra editie, are scopul de a oferi un clasament al primelor 132 de orase vizitate anul acesta.

Conform studiului, Londra va primi circa 18,7 milioane de turisti straini anul acesta, cu 300.000 mai multi turisti decat destinatia care ocupa locul intai in 2013, Bangkok. Celelalte orase din top cinci se estimeaza ca vor atrage circa 18,37 milioane de turisti straini (Bangkok), 15,57 milioane vizitatori (Paris), 12,47 milioane vizitatori (Singapore), in timp ce pentru Dubai se estimeaza circa 12,47 milioane de vizitatori.

Presedintele International Markets al MasterCard, Ann Cairns, a declarat ca acest clasament indica o cerere extrem de puternica si un interes intr-o continua crestere pentru calatoriile aeriene, fie in interes personal sau de business.

Cei de la Mastercard clasifica aceste orase din punctul de vedere al numarului total de sosiri ale turistilor straini si al cheltuielilor pe care acestia le-au realizat in orasele de destinatie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>