Bugetarii vor beneficia de vouchere de vacanta in valoare de 5.000 de lei

Postat de pe 8 iunie 2014
litoralul-pentru-toti

Parlamentarii sunt de parere ca propunerea Guvernului care stipuleaza ca angajatii care fac parte din sistemul de stat vor primi o serie de vouchere de vacanta pentru a isi petrece concediile are rolul de a stimula turismul romanesc.

Astfel, bugetarii vor putea pleca in vacanta pe baza tichetelor de vancata nominale care vor putea fi folosite doar de catre titulari, pe teritoriul Romaniei si in cadrul pensiunilor agroturistice.

Aceste tichete vor fi acordate in cadrul institutiilor publice, regiilor autonome, companiilor nationale dar si societatilor comerciale in cadrul carora statul este actionarul majoritar. Valoarea maxima a acestor tichete care vor fi acordate salariatilor este contravaloarea a sase salarii de baza minime brute pe tara garantate in plata. Acest lucru inseamna suma de 5.100 de lei pentru un salariat in decursul unui an fiscal.

Un alt lucru extrem de important de stiut este ca daca un bugetar doreste sa isi procure biletul de concediu prin intermediul unei agentii de turism, acestea din urma pot percepe comisioane de pana la 10% pentru astfel de tichete.

In locul primelor de concediu, salariatii de care fac parte din institutiile statului vor primi de la companie tichete de vacanta care pot fi folosite pentru decontarea calatoriilor.

Pentru salariatii care doresc sa isi rezerve concedii mai scumpe, acestia vor fi nevoiti sa plateasca diferenta din propriul buzunar. Toti angajatii care au primit vouchere nu vor mai putea beneficia si de prime sau bilete de tratament.

Nu in ultimul rand, agentiile de turism care incearca sa supraevalueze pachetele risca sa primeasca amenzi relativ mari sau chiar si ridicarea licentei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>