Burj Khalifa, sau cum se vede lumea de la etajul 148

Postat de pe 28 octombrie 2014
burj-khalifa

Burj Khalifa, cladirea cea mai inalta din lume, care masoara 828 de metri si are 163 de etaje, are un nou motiv de mandrie din aceasta vara. Este vorba de cel mai inalt turn de observatie din lume alaturi de cel mai rapid lift.

Burj_Khalifa1

 

sursa foto: flickr.com

Burj Khalifa, considerata ca fiind una dintre atractiile turistice pe care trebuie sa le vizitezi cand te afli in Dubai, impresioneaza mai nou prin intermediul platformei de observatie spectaculoase, amenajata in aceasta vara.

Burj_Khalifa2

 

sursa foto: aajnews.in

Astfel, s-a stabilit un nou record mondial pentru cel mai inalt turn de observatie, situat la 555 de metri inaltime, detinut pana nu demult de Canton Tower (487 de metri) din Guagzhou, in China.

Burj_Khalifa3

S-a decis construirea acestei noi platforme, dupa ce, pe 9 decembrie 2010, platforma de observatie amplasata ina etajul 124 a fost inchisa publicului in urma unor defectiuni electrice.

Burj_Khalifa4

 

sursa foto:todaycostarica.com

Panorama asupra capitalei Emiratelor Arabe Unite este de-a dreptul uluitoare, insa, pentru a putea admira orasul de la inaltimea ametitoare, toti cei doritori trebuie sa urce cu liftul care porneste din Dubai Mall, pana la etajul 125, timp pe care vizitatorii si-l petrec uitandu-se la proiectii ale atractiilor turistice vestite de pe glob.

Odata ajunsi la etajul 125, vizitatorii trebuie sa se imbarce intr-un alt lift de mare viteza pentru a ajunge la etajul 148. Mai apoi, acestia se pot plimba in voie pe terasa in aer liber de la cea mai mare inaltime din lume.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>