“Castelul de vata”, minunea Patrimoniului UNESCO

Postat de pe 24 ianuarie 2014
pamukkale2 (1)

Terasele naturale din Pamukkale, regiune din Turcia, este un peisaj de povesti care ofera tuturor turistilor privelisti iesite din comun, asa cum nu se mai intalnesc in intreaga lume. Toate aceste privelisti sunt posibile datorita acumularilor minerale lasate de cursurile de apa, cascadelor pietrificate si izvoarelor cu apa fierbinte in care turistii pot inota.

Asezarea naturala Pamukkale este situata in provincia Denizli, amplasata in sud-vestul Turciei. Printr-o simpla privire a peisajului veti putea intelege de ce aceasta regiune poarta apelativul de “castel de vata”.

In cazul in care nu facea parte din locurile pe care urma sa le vizitati, dupa ce veti vedea imaginile sigur veti decide sa vizitati aceasta minune care face parte din Patrimoniului UNESCO din anul 1998.

Foarte putine persoane stiu faptul ca izvoarele calde din Pamukkale au fost folosite inca din secolul al II-lea I.Hr. In trecut se obisnuia ca oamenii sa vina special in aceasta regiune pentru a-si trata afectiunile, iar o parte dintre ei se stabileau in localitatea Hierapolis pentru a fi aproape de aceasta minune naturala. Temperatura celor 17 izvoare cu apa termana pot ajunge la temperaturi de peste 35 de grade Celsius.

Daca v-ati decis sa vizitati aceasta regiune, trebuie sa stiti faptul ca turistii nu au voie sa poarte incaltaminte. Acest lucru a fost implementat pentru a proteja formatiunile din travertin.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>