Cel mai pitoresc sat din Anglia

Postat de pe 3 aprilie 2014
arlington

Te gandesti deja la locul unde iti vei petrece vacanta de vara? Poate ca te-ai saturat de agitatie si de mare. Asa ca, iti vom prezenta mai jos o altfel de destinatie de vacanta care se remarca prin peisajul idilic, parca desprins din basme.

Situat pe superbul rau Coln, Bibury reprezinta cel mai frumos sat de pe teritoriul Angliei, reprezentand una dintre cele mai de pret atractii turistice din Marea Britanie. Bibury este renumit pentru gazduirea mai multor echipe de filmare, aici turnandu-se mai multe filme importante de-a lungul timpului. Acest loc are menirea de a te teleporta inapoi in timp, si a simti cum traiau oamenii acum mai bine de 500 de ani.

Amplasat in sud-vestul Angliei in judetul Gloucestershire, Bibury este un loc mirific unde realul se impleteste cu fantasticul. Pe straduta Arlington Row, unde sunt prezente doar casute medievale din piatra, vei putea sa intelegi cu adevarat nu doar istoria acestui mic sat, ci si pe cea a Angliei. Strada Arlington reprezinta un loc pitoresc, fiind si unul dintre punctele principale de atractie ale acestui peisaj desprins din basme.

Majoritatea constructiilor dateaza din secolul al XIV-lea, acestea fiind la momentul respectiv magazine care se ocupau cu vanzarea lanii de oaie. Ulteror, in secolul al XVII-lea, aceste magazine au devenit locuinte.

Un fapt mai putin cunoscut este ca toate constructiile din sat, fie ca vorbim despre case, ferme, biserici, pub-uri sau garduri, au fost zidite din piatra de calcar de culoarea mierii adusa din carierele din afara satului.

In cazul in care o persoana se decide sa cumpere o casa in acest sat, aceasta este obligata sa semneze un act prin care se angajeaza sa mentina aspectul exterior original si sa intretina constructia. Mai mult decat atat, proprietarii de case primesc periodic vizita inspectorilor Directiei de Patrimoniu, care determina daca obligatiile stipulate in acel act au fost respectate.


Sursa foto: TripAdvisor (These photos of Bibury are courtesy of TripAdvisor)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>