Cel mai vizitat muzeu in 2013

Postat de pe 25 ianuarie 2014
louvru

In cazul in care exista vreun dubiu, Muzeul Luvru a ramas pe primul loc in topul celor mai vizitate muzee din lume. Peste 9,2 milioane de vizitatori au trecut pragul muzeului in anul 2013. Totusi, fata de anul 2012, numarul persoanelor care au vizitat Luvrul a scazut cu 500.000.

Administratorului muzeului explica aceasta scadere prin prisma faptului ca 2012 a fost un an exceptional pentru muzeu. In acel an, Muzeul Luvru a stabilit recordul absolut de vizitatori, 9,7 milioane de persoane. Acest lucru s-a datorat spatiilor dedicate Departamentului de Arte ale Islamului in curtea Visconti si a doua expozitii ai unori artizani ai Renasterii: Leonardo da Vinci si Rafael.

Muzeul Luvru ofera vizitatorilor sai peste 12, 000 de picturi si obiecte de arta. In anul 2013, peste 70% din vizitatorii muzeului au fost straini. O alta cifra in crestere este numarul elevilor care au trecut prin fata Giocondei a ajuns la 700, 000 de elevi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>