Cele mai ciudate 10 mancaruri din lume

Postat de pe 23 octombrie 2014
weird_food.000

Te-ai saturat de mancarurile obisnuite si ai chef de ceva mai exotic? Ce parere ai de o bucata de carne cruda de balena? Daca nu prea iti surade ideea, atunci mai bine ai incerca o tarantula prajita. Daca esti mai sensibil, s-ar putea ca la finalul acestui articol sa iti treaca toata foamea. Iti prezentam 10 mancaruri rare si ciudate, pe care le-ai putea incerca in vacantele tale!

1. Trantula prajita, Cambodgia. In cazul in care acest animalut cu opt picioare este cel mai rau cosmar al tau, s-ar putea sa te razgandesti. Daca ai drum prin Cambodgia nu evita sa gusti din acest deliciu local. Se spune ca gustul nu e rau, o amestecatura de pui si peste, doar ca are si opt extremitati crocante.

2. Ochi de ton, Japonia. Iti place sushi? Ce ai spune si de alta reteta tipic japoneza? Intra in orice supermarket japonez si vei fi intampinat de o mare varietate de ochi de ton care abia asteapta sa fie consumati. Acest deliciu contine multa grasime si are o consistenta gelatinoasa, asadar nu este o mancare pentru cei lasi.

3. Caracatita vie, Coreea de Sud. Sannakji este un tip de mancare ce iti va aluneca pe gat, la propriu. In Coreea de Sud mancarea este atat de proaspata incat caracatita se serveste vie in combinatie cu seminte si ulei de susan. Trebuie sa ai grija, deoarece ventuzele de pe tentacule ti s-ar putea prinde de limba sau, mai rau, de esofag.

4. Soparla uscata, Hng Kong. Este un tip de mancare crocant dar care nu are un gust foarte pronuntat. Soparla uscata este considerata o gustare pe care o poti cumpara de oriunde pe strada, uneori consumandu-se si in supe. Odata ce soparlele sunt prinse, se introduc in alcool, localnicii fiind de parere ca poseda proprietati medicinale, duce la scaderea in greutate si confera energie.

5. Fetus de rata, Philippine. Aceasta delicatesa filipineza este cunoscuta si drept “oul cu picioare” deoarece in interior contine un pui de rata de 18 zile, cu tot cu pene, cioc si oase.

6. Caluti de mare, stelute de mare si scorpioni pe bat, China. Trebuie sa fii foarte curajos pentru a manca asa ceva. In China se obisnuieste mancatul de pe bat, iar calutii de mare si stelele de mare nu fac exceptie. Trebuie sa ai grja cu scorpionii, deoarece multi dintre acestia sunt atat de proaspeti incat nu au murit in procesul de prajire.

7. Oua centenare, China. Ai nevoie de un stomac de fier pentru a rezista acestui tip de mancare. “Ouale centenare” sunt negre pe interior si sunt tinute timp de cateva luni intr-un amestec de lut, ciment si var. Au un miros extrem de puternic de sulf si amoniac, asa ca, daca esti doritor de ceva puternic, aceasta poate fi o alegere buna.

8. Suc din ochi de oaie, Mongolia. Daca vreodata ai avut nevoie de o scuza pentru a nu consuma alcool, aceasta poate fi perfecta. In Mongolia, remediul pentru mahmureala, reprezinta o amestecatura de suc de rosii, otet si ochi de oaie. Este plin de vitamine si foarte bun pentru starea in care te afli insa, pana la final, iti va cauza mai multa stare de greata decat toate durerile de cap.

9. Gheare de gaina, China. Te avertizam ca acest fel de mancare este putin cam scarbos. Exista o legenda care circula si spune ca chinezii mananca orice are picioare, mai putin mesele. Foarte crocante si populare, ghearele de gaina reprezinta o mancare foarte iubita in China. Oriunde te-ai duce, dai peste cate un pachet cu aceasta delicatesa. Daca nu vrei sa le incerci in versiunea fast food, mai ai posibilitatea sa le consumi in supa, la gratar sau marinate. Iti surade ideea?

10. Grasime si piele de balena congelata, Groenlanda. Cunoscuta printre localnici drept “muktuk”, aceasta mancare uleioasa si cauciucata este plina de vitaminele C si D. Pielea si grasimea de balena se mananca in mod normal crude, insa daca nu vrei sa incerci asa ceva poti opta pentru versiunea prajita.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>