Cele mai ieftine 10 orase de vizitat

Postat de pe 6 iulie 2014
hanoi.destinatie.turistica

Conform unui studiu realizat de catre cunoscutul site de calatorii TripAdvisor, Hanoi, capitala Vietnamului este cel mai ieftin oras de vizitat in aceasta vara.

Pentru a petrece o noapte in capitala Vietnamului doua persoane trebuie sa scoata din buzunar circa 91.70 de lire sterline. La polul opus, Londra este cel mai scump oras pentru turisti, surclasand Oslo, cu 311.80 de lire sterline pentru noaptea de cazare.

TripIndex Cities, studiul efectuat anual de catre cunoscutul site de calatorii, compara costul unei seri in oras si cel al unei nopti de cazare in 48 de orase turstice.

Pentru a putea determina cu exactitate care sunt locatiile care ar putea fi luate in calcul ca fiind cele mai ieftine, studiul a incorporat costurile normale pentru doua persoane care servesc un cocktail in cadrul unui hotel de cinci stele, iau cina in oras, folosesc taxiul de doua ori pe noapte si se cazeaza la un hotel de patru stele in perioada iunie-august.

Astfel, statiunea mexicana Cancun este cea mai accesibila pentru bauturi daca ar fi ca doua persoane sa serveasca un cocktail vodka martini, acestea costand in medie 2.02 lire sterline.

La polul opus se situeaza Parisul, unde aceeasi bautura poate costa chiar si de 15 ori mai mult. Cat despre cina, rezultatele ne releva faptul ca, o cina pentru doua persoane in capitala Vietnamului costa circa 20.49 de lire, in timp ce la Stockholm aceasta ar costa de cinci ori mai mult – 102, 57 lire.

Conform celor de la TripAdvisor, cele mai ieftine 10 orase de vizitat vara aceasta sunt: Hanoi (Vietnam), Jakarta (Indonezia), Sharm el Sheikh (Egipt), Bangkok (Thailanda), Sofia (Bulgaria), Cape Town (Africa de Sud), Mumbai (India), Kuala Lumpur (Malaezia), Praga (Republica Ceha) si Budapesta (Ungaria).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>