Coltul de Paradis al Mediteranei

Postat de pe 12 august 2014
comino.laguna.albastra

Comino este o insula de mici dimensiuni situata in centrul Marii Mediterane si parte a arhipelagului maltez. Populatia insulei este de doar patru locuitori permanenti, in timp ce autoturismele sunt inexistente.

Tot aici, pe insula Comino intalnim si Laguna Albastra, cu apele sale de un albastru ireal, asa cum rar ne este dat sa vedem.

Cei de la Huffington Post descriu Laguna Albastra ca fiind o “piscina” de dimensiuni impresionante, fiind situata intre insulele Comino si Cominotto. Bazinul acestui lac este marginit de multe stanci calcaroase si grote, care, in Evul Mediu, erau folosite drept refugiu nu doar pentru pirati, cat si pentru pradatori.

Ulterior, arhicunoscutii cavaleri de Malta au folosit insula Comino nu doar pentru odihna, cat si pentru vanatoare. Insula reprezinta un sanctuar ideal pentru pasari, fiind considerata o rezervatie naturala. Tocmai de aceea, splendoarea insulei este cu atat mai impresionanta.

Cei care obisnuiesc sa viziteze Laguna Albastra pot inota in apele de cristal care acopera nisipul alb sau pot face scufundari cu ajutorul unui instructor. Iar daca toate acestea nu ar fi suficiente, in larg se practica schiul nautic, iar pe tarm puteti sa mergeti pe traseele pentru biciclisti, daca doriti explorarea insulei de circa 2 kilometri patrati.

Pentru a ajunge pe Insula Comino, turistii ajung cu ajutorul feribotului din Malta sau Gozo. Nu in ultimul rand, pe timpul verii este deschis un hotel care dispune de doua plaje private, separat de Laguma Albastra.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>