Destinatie de vacanta: Cea mai populara destinatie din lume

Postat de pe 3 februarie 2014
london

Cu totii stim ca Londra este unul dintre cele mai importante orase ale lumii, fiind un important centru politic, financiar, artistic si cultura. Cu o populatie de aproximativ 7,5 milioane de locuitori in Londra Mare, carora li se adauga cateva milioane apartinand zonei metropolitane, capitala Angliei este considerata de catre multi ca fiind unul dintre cele mai remarcabile orase din lume, iar acum este pe cale sa devina cea mai populara destinatie turistica de pe glob.

In lunile de vara ale anului trecut, numarul turistilor a crescut exponential, cu 20% mai multi turisti au decis sa viziteze Londra decat in 2012. Oficialii britanici sunt de parere ca Londra a fost vizitata in 2013 de peste 16 milioane de turisti, o cifra care ar surclasa Parisul si New York-ul in acest top.

In ciuda faptului ca in 2012 in Regatul Unit au avut loc Jocurile Olimpice , cresterea numarului turistilor i-a surprins pana si pe englezi, care considera ca vara anului 2013 a adus rezultate remarcabile.

Viceprimarul Londrei, Kit Malthouse a declarat faptul ca Londra este primul oras din lume in care numarul turistilor a crescut ulterior organizarii Jocurilor Olimpice. Desi foarte multa lume se astepta ca acest numar sa scada, nu acesta a fost cazul si in privinta Londrei. In cazul in care statisticile pe intreg anul vor fi la fel de bune, Londra ar putea detrona Parisul in topul celor mai vizitate orase de pe glob. Aceasta crestere se datoreaza in special vremii prielnice de care au avut parte turistii si locuitorii Londrei anul trecut. De regula, clima Londrei este una capricioasa in orice anotimp, insa anul trecut vara a fost una iesita din comun, lunga si cu temperaturi moderate.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>