Guadix, orasul in care jumatate dintre locuitori traiesc in pesteri

Postat de pe 20 septembrie 2014
guadix.pesteri.locuit

Intr-o era a vitezei si a dezvoltarii tehnologice continue, pare putin cam greu de crezut ca unii oameni aleg sa locuiasca in pesteri, chiar daca acestea sunt dotate cu apa curenta sau chiar si cu internet.

Acest lucru se petrece in orasul spaniol Guadix, unde jumatate dintre locuitori se adapostesc in interiorul pesterilor, despre care se crede ca au fost construite in preajma secolului al XVI-lea. Acestea pot fi gasite in cartierul Barrio Troglodyte.

Un fapt surprinzator il reprezinta numarul ridicat de turisti care opteaza pentru a experimenta acest stil de viata.

Barrio Troglodyte gazduieste chiar si peste doua mii de case-pestera. Se presupune ca aceste locuinte au fost construite in jurul celui de-al XVI-lea secol, pe cand maurii, temandu-se de persecutia invadatorilor crestini, au ales sa se retraga pe dealuri unde au si sculptat casele din gresie moale.

In zilele noastre, toate aceste pesteri au fost modernizate si dotate cu apa curenta, electricitate, antene TV sau chiar si internet.

Daca zona Guadix este una plina de traditie, fiind locuita inca de acum un milion de ani, cartierul prezinta o fata complet diferita a zonei.

Quora Chang Liu, consultant de turism in Londra a declarat pentru BBC faptul ca foarte multi locuitori din orasul Guadix locuiesc in casele-pesteri situate in subteran, in umbra muntilor Sierra Nevada.

Dintr-un oras care are ceva mai mult de 20.000 de locuitori, 10.000 dintre acestia locuiesc in aceste case-pestera. Acestia au decis sa se refugieze aici din cauza temperaturilor ridicate care se inregistreaza in timpul verii. Daca intr-o locuinta normala din oras temperaturile pot ajunge pana la 40 de grade Celsius pe timpul verii, in pesteri valorile termice mentin o temperatura constanta de 20 de grade Celsius pe durata intregului an.

Mai mult, aceasta zona este recunoscuta ca fiind un adevarat magnet de turisti. Acestia aleg aceasta destinatie deoarece sunt dornici sa experimenteze viata in pestera. Un alt aspect care ii determina sa aleaga vizitarea acestei zone il reprezinta preturile relativ reduse.

Cei pasionati de vizitarea obiectivelor turistice pot vizita Catedrala din Guadix, Muzeul Cueva sau Fortareata Alcazaba. Mai mult, la doar cativa kilometri de Guadix, in satul La Calahorra se poate vizita si castelul din Calahorra.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>