Hinatuan, raul fermecat din Filipine

Postat de pe 19 aprilie 2014
hinatuan

Pentru ca vara nu este chiar atat de departe, ar fi cazul ca fiecare dintre noi sa inceapa sa isi planifice o vacanta in care sa ne putem relaxa si deconecta de la tot stresul care s-a acumulat pe parcusul unui an. Si daca te-ai saturat de locurile pe care le vizitezi de obicei, iti prezentam o altfel de modalitate de a petrece o vacanta de vis.

In interiorul junglei Mindanao, a doua insula ca marime a arhipelagului Filipinelor dainuieste de foarte multi ani unul dintre cele mai incredibile mistere ale lumii. Acesta este raul Hinatuan, al carui izvor se revarsa “de nicaieri”.
Datorita faptului ca aceasta regiune este una tropicala care se bucura de un soare generos si multe zile insorite, milioane de turisti viziteaza insula Mindanao, o adevarata minune a lumii in opinia oamenilor de stiinta.

Hinatuan sau raul fermecat, asa cum este numit de catre localnici reprezinta o portiune relativ scurta de rau, cu apa sarata care se revarsa in Oceanul Pacific. Conform localnicilor, datorita faptului ca Hinatuan este foarte aproape de mare, raul a fost creat cand apa din ocean a patruns in cavernele si tunelurile de dedesubtul insulei ajungand din nou la suprafata. In ciuda numeroaselor studii efectuate de geologi nu s-a putut determina cu exactitate de unde izvoraste raul Hinatuan, care, la o prima vedere, curge de nicaieri. Totusi, unele studii recente incearca sa demonstreze ca raul se acumuleaza in aceasta albie dupa care se varsa in Pacific, fara a avea alta legatura cu oceanul.

Batranii locului spun ca acest rau a fost creat de catre zane si pitici. In cadrul legendei se mai spune ca nuantele de culoare ale raului provin de la ochii unei printese care locuia acolo. Pe alocuri, raul masoara o adancime de peste 15 metri, conferind impresia unei lagune albastre inconjurate de padure. Apele raului se remarca prin limpezimea acestora si o nuanta iesita din comun, asa cum rar ne este dat sa intalnim. Localnicii povestesc turistilor ca nimeni nu a reusit sa prind vreun peste din rau, fie cu sulita, fie cu mana. Acestia le mai povestesc turistilor si ca la 12 dupa amiaza apa este mult mai clara si mai splendida decat in orice moment al zilei.

Foarte multi turisti care au avut ocazia de a se scalda in apele raului Hinatuat spun ca misterul raului ii determina sa tot revina in acest loc mirific pentru a vedea cea mai clara imagine prin care cerul se reflecta in apele unei ape.


These photos of Hinatuan are courtesy of TripAdvisor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>