Hopper: Cetatea Fagaras, al doilea cel mai frumos castel din lume

Postat de pe 4 iulie 2014
cetatea.fagaras

Spre surprinderea multor romani, Cetatea Fagaras se afla in topul primelor trei cele mai frumoase castele din lume, fiind descrisa ca fiind una dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale nu doar din Europa de Est, ci din intreaga Europa.

Conform clasamentului realizat de Hopper, site dedicat planificarii calatoriilor de vacanta, Cetatea Fagaras ocupa pozitia a doua in topul celor mai frumoase castele din intreaga lume.

Primul loc in acest clasament, recomandat persoanelor fascinate de arhitectura, este ocupat de castelul Neuschwanstein din Germania. Acesta a fost creat intr-un stil romantic-renascentist, care a luat fiinta la finalul secolului al XIX-lea pe un deal cu teren accidentat aflat deasupra statului Hohenschwangau, de langa Fussen, in sud-vestul Bavariei.

Devansat in acest top doar de catre castelul nemtesc, Cetatea Fagaras este unul dintre cele mai mari si mai bine conservate cetati feudale din Europa de est. Conform celor de la Huffington Post, in trecut, castelul a reprezentat cel mai important pivot al puterii regionale. In timpul celui de-al XVII-lea secol cetatea a fost extinsa, reflectand bogatia locului.

Locul al treilea in topul realizat de Hopper este ocupat de catre Castelul Durham, aflat in Regatul Unit, edificiu care face parte din patrimoniul mondial UNESCO.

In continuarea topului celor mai frumoase castele urmeaza castelul Blarney, castelul Edinburgh, Le Chateau Frontenac situat in Canada, castelul Cardiff din Tara Galilor, Chateau et jardins de Villandry din Franta, castelul Baden-Wurttemberg din Germania si castelul Heart situat in California.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>