Lacul misterios aparut in mijlocul desertului african

Postat de pe 5 august 2014
lac.de.gafsa

In urma cu putin timp, localnicii regiunii Gafsa, din sudul Tunisiei, au constatat cu stupoare faptul ca un lac a aparut misterios intr-o zona desertica.

Astfel, Plaja Gafsa a devenit o atractie turistica in toata regula nu doar pentru localnici, ci si pentru turistii care se perinda prin zona, relateaza HuffingtonPost.

Autoritatile tunisiene incearca sa elucideze misterul aparitiei acestui lac in aceasta zona desertica. Una dintre ipoteze se refera la faptul ca un rezervor subteran de apa a fost eliberat in urma unui cutremur. Astfel, apa ar fi reusit sa apara la suprafata datorita unei fisuri in scoarta terestra, umpland treptat canionul.

De asemenea, autoritatile recomanda tuturor vizitatorilor sa evite scaldatul in apele lacului pana cand se va putea determina faptul ca acestea nu prezinta niciun pericol. Momentan, exista speculatii conform carora apa este contaminata cu substante cancerigene, dat fiind faptul ca in imediata apropiere se exploateaza fosfati.

Totusi, tentatia unei bai racoritoare se dovedeste mult prea puternica pentru localnicii care trebuie sa indure zilnic temperaturi ce depasesc 40 de grade Celsius. In prezent, sute de oameni vin aici pentru a se scufunda sau a sari in apa de pe stancile care marginesc lacul.

La inceput, culoarea apei era de un albastru turcoaz insa, in momentul de fata, aceasta a devenit tulbure si verde, din pricina algelor, fapt care i-a determinat pe cercetatori sa afirme faptul ca apa nu a fost improspatata.

Regiunea Gafsa a ajuns sa fie centrul industriei miniere la nivelul Tunisiei, in urma descoperirii fosfatilor in regiunea din sudul tarii, in 1886. In prezent, Tunisia se afla pe locul cinci in ceea ce priveste exportul de fosfati la nivel mondial.

Lac de Gafsa a fost descoperit de niste pastori si masoara aproximativ un hectar. De asemenea, se presupune ca acesta ar avea o adancime de 18 metri. Conform unei alte teorii, lacul s-ar fi format in urma acumularii apei de ploaie.

Chiar daca rezultatele oficiale intarzie sa apara, vizitatorii lacului au inceput deja sa publice imagini cu misteriosul lac aparut in desert pe diverse site-uri de socializare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>