Madeira, cea mai frumoasa insula din Europa

Postat de pe 24 august 2014
madeira.insula

Pentru al doilea an consecutiv, World Travel Awards a desemnat Insula Madeira ca fiind cea mai frumoasa Insula de pe teritoriul Europei.

Madeira, un cunoscut teritoriu portughez este de fapt un arhipelag compus din mai multe insule de mici dimensiuni situate in Oceanul Atlantic, la circa 580 de kilometri de coasta africana.

Cele trei insule care alcatuiesc arhipelagul sunt Madeira, Porto Santo si Desertas. Pentru a ajunge in aceste locatii turistii apeleaza fie la avion, fie la feribot.

Aspectele care transforma Madeira in cea mai frumoasa insula de pe Batranul Continent sunt bazinele naturale sapate in roca vulcanica, stancile impresionante care strajuiesc oceanul, dar si orasele de-a dreptul incantatoare care iti vor fura privirea.

Temperaturile medii inregistrate pe insula Madeira variaza intre 16 grade Celsius pe parcusul iernii si 22 de grade Celsius pe timpul verii.

Un alt aspect, care pare a fi desprins din poveste sunt piscinele naturale sapate de apa in roca vulcanica de-a lungul timpului si care pot fi intalnite la tot pasul. Totusi, cele mai spectaculoase sunt bazinele intalnite in Porto Monitz, care iti vor conferi iluzia ca se pierd in apele Oceanului Atlantic.

Tot aici regasim si plaje de o frumusete aparte, precum ar fi cea din Calheta, situata pe insula Madeira. Porto Santo este o alta plaja extrem de bine cunoscuta de turistii din intreaga lume, facandu-se remarcata prin plajele sale curate si apele sale pristine.

In Madeira intalnim extrem de multe canale de irigatii de dimensiuni reduse. Aceste canale sunt folosite ca trasee turistice unde vizitatorii pot sa se bucure de o plimbare.

Funchal, cel mai mare oras din Madeira ne intampina cu arhitectura sa impresionanta. Acesta gaduieste biserici vechi de o frumusete aparte si piete pline cu alimente care te imbie prin intermediul culorilor si a prospetimii acestora.

De asemenea, in acest oras a avut loc si cel mai mare foc de artificii, inregistrat oficial in Cartea Recordurilor.

Iar daca te gandesti sa vizitezi aceasta locatie mirifica, incearca sa ajungi in timpul Carnavalului de la Madeira, una dintre cele mai importante petreceri stradale din Europa. Acesta se tine in fiecare an, mereu in vinerea dinaintea postului Pastelui.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>