Micul-dejun in diferite culturi

Postat de pe 9 octombrie 2014
dejun.000

Servirea micului dejun este esentiala, deoarece reprezinta 25% din energia totala acumulata pe parcursul zilei. Fiecare cultura are ingredientele sale tipice si propriile modalitati de a combina aromele. Va prezentam cateva exemple pentru a va diversifica masa de dimineata si, totodata, a lua contact cu gastronomia diferitelor tari.

  • Micul-dejun englezesc este destul de consistent si bogat in grasimi. Include oua prajite, carnati, bacon, paine si rosii. Tipicul ceai englezesc se consuma la final pentru a echilibra continutul ridicat de calorii dar si pentru a accelera digestia.
  • In Statele Unite ale Americii se consuma binecunoscutele pancakes (un tip de clatita mai consistent decat cel francez), sirop de glucoza si fructe uscate. Continutul crescut de glucide confera energie pe toata durata diminetii.
  • Canadienii isi incep ziua cu galustele lor fierte sau coapte in cuptor. Ele pot fi umplute cu carne, cartofi, varza sau branza.
  • Micul dejun cubanez include cafeaua cu lapte si un pic de sare cu paine prajita si unt. Doar in acest mod reusesc sa infrunte caldura si sa dea randament intreaga zi.
  • In Brazilia, micul dejun include carnati cu branza si diferite tipuri de paine. Acestora li se adauga de fiecare data un pahar de suc proaspat de fructe si o ceasca de cafea.
  • Calatorim pana in Maroc, unde locuitorii consuma de obicei paine (in special cu faina de porumb) cu unt si branza, lapte si ceai de menta.
  • In Egipt, dimineata se consuma medame. Acestea sunt facute din fasole, naut, usturoi si lamaie. Se pot consuma cu ulei de masline, ardei, un ou fiert si legume.
  • In Franta, croissantele sunt preferate atat la micul dejun cat si pe tot parcursul zilei. De asemenea, eclerele si toate produsele ce se pot regasi intr-o patiserie, insotite de o cafea, transforma dimineata unui francez intr-un mic paradis.
  • In Thailanda vom avea mereu carne. Indiferent de zona aceasta va fi consumata cu ovaz sau legume, alaturi de sosuri picante sau dulci-acrisoare.
  • In Mongolia mielul este regele micului dejun. Prajit in ulei si faina, acesta va fi consumat alaturi de orez sau legume. Nu este foarte indicat daca esti la dieta, insa iti va da energie toata dimineata.

Indiferent de ceea ce alegi sa consumi la micul dejun, acesta trebuie sa iti dea energia necesara finalizarii activitatilor. Personalizeaza-ti-l tinand cont de culturile altor tari si nu uita sa te mentii sanatos!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>