Noaptea Muzeelor 2014: 150 de muzee din 48 de localitati deschise spre vizitare in noaptea de 17 mai

Postat de pe 16 mai 2014
noaptea-muzeelor-2014

Noaptea muzeelor este un eveniment care marcheaza Ziua Internationala a Muzeelor , anul acesta fiind deschise spre vizitare aproximativ 3000 de muzee in Europa. Noaptea muzeelor face parte din parteneriatul G5, ce reuneste cinci evenimente culturale importante ce vor avea loc in luna mai in Capitala: Romanian Design Week, Art Safari, Bucharest Biennale 6 si Noaptea Alba a Galeriilor.

Noaptea Europeana a Muzeelor este un eveniment de succes initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, aflat deja la a zecea editie. Evenimentul este patronat, in mod traditional, de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor (ICOM).

Cea de-a zecea editie a Noptii Muzeelor, care va avea loc in noaptea de 17 mai, reprezinta o oportunitate pentru toti romanii de a vizita in mod gratuit a peste 150 de muzee din 40 de localitati. Cu ocazia acestui eveniment se vor organiza si trei circuite muzeale in Bucuresti, Timisoara si Cluj.

Din tara noastra, bucurestenii vor putea sa viziteze in mod gratuit 17 muzee, printre care amintim Muzeul Satului, Muzeul Antipa sau Muzeul Taranului Roman, dar si 11 evenimente culturale precum Romanian Design Week care va avea loc la Palatul camerei de Cort sau World Press Photo Romania, din Piata Universitatii.

De asemenea, in Cimitirul Bellu bucurestenii vor putea cunoaste istoria personalitatilor, dar si sa urmareasca spectacolul “Viata de cimitir” si sa ia parte la reconstituirile istorico-militare care vor avea loc la Muzeul de Istorie. Daca va decideti sa vizitati Muzeul Militar National “Regele Ferdinand I” puteti sa va bucurati de o expozitie intitulata “100 de ani de la declansarea Primului Razboi Mondial”. Primaria Capitalei a pus la dispozitie autobuze RATB care vor circula pe linia speciala care vor conecta muzeele intre ele.

Clujenii vor avea prilejul sa viziteze 11 evenimente precum Muzeul Etnografic al Transilvaniei dar si muzeele Universitatii Babes-Bolyai.

11 obiective vor putea fi vizitate si de catre timisoreni. Printre acestea se numara Muzeul Satului Banatean, Memorialul Revolutiei sau Fundatia Interart TRIADE.

Iesenii au prilejul sa viziteze gratuit odata cu Noaptea Muzeelor 16 muzee si obiective turistice. De asemenea, Primaria Municipiului Iasi a anuntat faptul ca programul traseelor RATP va fi prelungit pana in jurul orei 01:30.

Pentru mai multe detalii referitoare la acest eveniment, puteti accesa site-ul oficial al evenimentului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>