Oradea – noua capitala a turismului balnear romanesc

Postat de pe 28 februarie 2014
oradea (1)

Primarul municipiului Oradea a prezentat un proiect privind fuzionarea comunei Sinmartin cu municipiul Oradea. Proiectul indraznet al primarului ar putea propulsa Oradea sa devina capitala turismului balnear din Romania.

Prin urmare, toate localitatile din cadrul comunei ar urma sa se uneasca cu orasul, devenind cartiere ale municipiului. Printre aceste localitati se afla si Baile Felix si Baile 1 Mai.

Ilie Bolojan, edilul municipiului Oradea, a declarat ca, prin intermediul acestui proiect, orasul ar beneficia de o dezvoltare mult mai rapida. De asemenea, competitivitatea ar creste nu doar pe teritoriul Romaniei, ci si in afara tarii. De pe urma acestui proiect si dezvoltarea industriala a orasului ar avea de beneficiat prin atragerea de investitori.

Un al beneficiu in urma implementarii acestui proiect ar fi numarul de terenuri suplimentare gasite in comuna Sinmartin, iar potentialii investitori vor putea avea acces la acestea. Totusi, toate aceste lucruri sunt la stadiul de proiect si va mai dura ceva vreme pana cand va putea fi pus in aplicare. Intr-o prima etapa consiliile locale trebuie sa isi dea acordul, iar in intervalul mai-noiembrie populatia va primi toate informatiile referitoare la acest proiect. De asemenea, odata cu alegerile prezidentiale se va organiza un referendum pentru ca oamenii sa isi poata exprima opinia.

Primarul comunei Sinmartin, Lucian Pupus, se declara increzator in privinta obtinerii unui rezultat pozitiv, iar in urma referendumului va fi inaintat Guvernului Romanei proiectul pentru a fi adoptata o hotarare de guvern, astfel incat aplicabilitatea sa fie cel tarziu pe 1 ianuarie 2016. In cazul finalizarii acestui proiect, localnicii din comuna Sinmartin se vor putea bucura de aceleasi beneficii, facilitati si servicii ca si ale oradenilor. Totusi, exista si un dezavantaj. In timp se vor inregistra si o crestere a impozitelor.

In concluzie, turismul ar avea foarte mult de castigat prin prisma traseelor citadine care includ vizitarea momentelor arhitecturale, dar si a turismului balnear, care va putea fi valorificat cu ajutorul unui parc acvatic.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>