Orasul inundat, noua atractie turistica a Chinei

Postat de pe 17 martie 2014
china

In adancurile Lacului Qiandao apartinand provinciei chineze Zhenjiang se regaseste un oras vechi care a fost scufundat in anul 1959. Motivul a fost unul simplu: autoritatile au considerat ca a construi o hidrocentrala este mult mai importanta decat prezervarea orasului. Numele aacestui oras este Lion City si a fost construit in urma cu o mie de ani.

 

Numele acestuia provine de la muntele Five Lion, care strajuia orasul. Acesta a avut o istorie bogata si o reputatie nemaintalnita, insa aceste lucruri nu au stopat inundarea acestuia. Astfel, a fost creat un lac de aproximativ 573 de kilometri patrati pentru a servi hidrocentralei. Totusi, autoritatile nu au realizat ceea ce avea sa se intample. Orasul a devenit o destinatie turistica extrem de populara pe care foarte multi turisti o viziteaza sau sunt in curs de a o vizita. Lion City se afla la o adancime cuprinsa intre 26 si 40 de metri, iar ceea ce surprinde pe foarte multi este faptul ca orasul a ramas aproape intact de la scufundare, oferind multor oameni de stiinta si arheologi o mica parte a ceea ce a reprezentat viata si cultura chineza din regiune in perioada ei infloritoare.

In anul 2001 a fost facuta prima explorare a orasului subacvatic. La acesta explorare au luat parte o serie de experti scafandri, care faceau parte dintr-un club de scufundari din Beijing. Acestia s-au aventurat in aceasta calatorie la solicitarea oficialilor regiunii care erau insarcinati cu dezvoltarea turistica a regiunii. In urma acelei expeditii turistii au inceput sa apara din ce in ce mai des si in numere tot mai mari, creand din acea zona punctul principal de atractie datorita vizitelor subacvatice ale orasului.

De asemenea, un submarin special a fost construit pentru turistii care doreau sa viziteze acest oras in toata splendoarea sa si toate misterele si istoria pe care acesta o ascunde in adancuri. Totusi, acesta nu poate fi deocamdata folosit din cauza restrictiilor impuse de catre autoritati, care se tem ca astfel, orasul ar putea avea de suferit.

In momentul in care acest oras a fost inundat, autoritatile chineze au decis ca alte 27 de orase mai mici, 1.377 de sate si aproape 20 de hectare de teren sa aiba aceeasi soarta, doar pentru a ridica acea hidrocentrala. Astfel, mii de gospodarii au fost inghitite de ape iar 290.000 de oameni au fost relocati. (sursa foto: Chinese National Geography)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>