Palatul Parlamentului, locul al treilea in topul celor mai impunatoare cladiri din lume

Postat de pe 18 august 2014
palatul.parlamentului

Conform unui top realizat de publicatia britanica The Independent, Palatul Parlamentului din Bucuresti se situeaza pe locul al treilea al celor mai impunatoare cladiri din lume.

Acest top a fost realizat pe baza propunerilor venite din partea jurnalistilor si a mai multor scriitori.

Pe primul loc in acest top regasim cladirea Panteonului din Roma, care initial a fost construita cu scopul de a fi templu pentru cele sapte zeitati guvernatoare ale celor sapte planete al Romei Antice. Ulterior, in secolul al VII-lea aceasta cladire a devenit biserica crestina.

Al doilea loc in top este ocupat de manastirea medievala Rocamadour, situata in sudul Frantei.

Pe locul al treilea poposeste cladirea Palatului Parlamentului, pe care britanicii o descriu ca fiind hidoasa dar impresionanta.

Urmatoarele pozitii ale topului sunt ocupate de La Mezquita de Cordoba din Spania, care a fost construita ca moschee iar mai apoi transformata in catedrala, Biblioteca Universitatii Cambridge din Anglia, Castelul Neuscwanstein din Germania, King’s College Chapel din Cambridge, Catedrala Sfantului Pavel din Londra, Taj Mahal-ul din India si Catedrala Catolica din Liverpool.

Conform site-ului oficial al Casei Poporului, aceasta este situata in partea centrala a capitalei, avand o suprafata de 330.000 de metri patrati.

De asemenea, Palatul Parlamentului este inclusa si in Cartea Recordurilor la capitolul Cladiri Administrative, ocupand al doilea loc in lume, dupa Pentagol. Din punctul de vedere al volumului, Casa Poporului cu cei 2.550.000 de metri cubi ai sai, ocupa locul al treilea in lume, urmand cladirii de asamblare a rachetelor spatiale de la Cape Canaveral, Florida si dupa piramida Quetzalcoatl situata in Mexic.

Constructia aceastei cladiri impunatoare a fost inceputa in anul 1978, ca parte a proiectului “Bucuresti”, reprezentand o replica a orasului Phenian din Coreea de Nord.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>