Parisul nu mai este destinatia preferata a turistilor. Care a fost orasul care l-a detronat?

Postat de pe 9 aprilie 2014
istanbul

TripAdvisor, un bine-cunoscut site specializat in calatorii a realizat un top al celor mai interesante orase de vizitat in anul 2014. Spre surprinderea tuturor, Parisul a fost detronat de catre Istanbul. Capitala franceza, recunoscuta drept una dintre favoritele la ocuparea primului loc se situeaza doar pe pozitia a saptea. Pe locurile doi si trei ale topului se afla Roma si Londra.

Jurnalistii francezi nu sunt surprinsi de aceasta decizie, motivand ca autoritatile din Istanbul au gasit reteta succesului pentru a atrage din ce in ce mai multi turisti.

Artine Meckertichian, purtator de cuvant al Trip Advisor in Franta, a declarat ca acest clasament a fost efectuat pe baza aprecierilor persoanelor care ajung sa viziteze intreaga lume si nu doar un anumit oras. In ciuda faptului ca Istanbulul nu reprezinta o destinatie necunoscuta pentru francezi, chinezii si americanii o considera ca fiind exotica.

Anul acesta, tendinta a fost de a oferi un loc mai bun in clasament oraselor cu o anumita aura de exotism. Tocmai de aceea, regasim orasul Hanoi pe locul opt in clasament, Budapesta, locul 21, iar Lisabona ocupa pozitia 23.

Cel mai mare salt l-a inregistrat orasul marocan Marrakech, ocupand pozitia a sasea, urcand 13 locuri fata de anul trecut. Cat despre metropolele cunoscute ca fiind destinatii turistice traditionale aflam ca New York-ul ocupa locul al 12-lea, Berlin locul al 11-lea si Sidney, locul 22.

Topul complet este urmatorul:

1. Istanbul, Turcia
2. Roma, Italia
3. Londra, Marea Britanie
4. Beijing, China
5. Praga, Cehia
6. Marrakech, Maroc
7. Paris, Franta
8. Hanoi, Vietnam
9. Siem Reap, Cambodgia
10. Shanghai, China
11. Berlin, Germania
12. New York, Statele Unite ale Americii
13. Florenta, Italia
14. Buenos Aires, Argentina
15. Barcelona, Spania
16. Sankt Petersburg, Rusia
17. Dubai, Emiratele Arabe Unite
18. Chicago, Statele Unite ale Americii
19. Cape Town, Africa de Sud
20. Bangkok, Thailanda
21. Budapesta, Ungaria
22. Sydney, Australia
23. Lisabona, Portugalia
24. Chiang Mai, Thailanda
25. San Francisco, Statele Unite ale Americii

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>