Plaja Panjin sau plaja rosie a Chinei

Postat de pe 28 aprilie 2014
liaohe-delta

Plaja Panjin este situata in delta raului Liao din China si este cea mai vasta zona de mlastina si stufaris din lume. Totusi, desi nu este o plaja in adevaratul sens al cuvantului, plaja atrage o sumedenie de turisti in fiecare an. Amplasata la 30 kilometri sud-vest de orasul Panjin din China, plaja este invadata de o planta care se dezvolta pe solul sarat si alcalin, care, in decursul anului, se inroseste oferind o priveliste extraordinara a acestei minuni a naturii.

Totusi, doar o mica parte a plajei este deschisa publicului, in timp ce restul este parte a unei rezervatii naturale. Culoarea rosie a plajei se trage de la o specie de iarba care intra in contact cu sarea din apa Marii Bohai si se raspandeste pe uscat. Aceasta plaja poate fi considerata orice, doar o plaja normala nu unde, de regula, ai putea construi castele de nisip sau ai putea sta la bronzat. Ciclul plantelor incepe primavara in luna aprilie, cand plantele sunt de culoare verde, iar toamna acestea iau culoarea unui rosu aprins.

Plantele care se gasesc pe aceasta plaja fac parte din specia Suaeda, care se gasesc de obicei in zone tidale, in mlastini cu apa sarata sau de-a lungul coastelor. Din pricina zonei puternic alcaline, foarte putine specii de plante pot supravietui in asemenerea regiuni din apropierea marii. Pentru a putea ajunge sa vizitati macar partea deltei care este deschisa turistilor, trebuie sa treceti  peste poduri uriase de lemn, care te vor conduce de la sosea pana la mare. Turistii sunt obligati sa nu paraseasca locurile special amenajate pentru a nu deranja ecosistemul care este sanctuar pentru 200 de specii de pasari si 400 de specii de animale.


sursa foto: These photos of Liaohe Delta are courtesy of TripAdvisor

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>