Premiera: Doua zone din Romania certificate drept destinatii ecoturistice

Postat de pe 15 octombrie 2014
romania.destinatii.ecoturistice

Recent, Comisia Europeaza a avizat primele doua zone ecoturistice din tara: Zarnesti – Piatra Craiului, din judetul Brasov, si Creasta Cocosului – Mara – Cosau din Maramures.

In cadrul Adunarii Generale a Comisiei Europene pentru Turism, care a avut loc la Brasov, cele doua zone au primit certificatele prin care acestea sunt recunoscute ca fiind destinatii ecoturistice.

Inainte de caderea regimului comunist de la noi din tara, orasul Zarnesti nu se regasea pe harta turistica a tarii noastre. De fapt, primele pensiuni au aparut in aceasta zona in preajma anului 2000, iar de atunci numarul turistilor a crescut constant.

Una dintre principalele atractii ale zonei o reprezinta Rezervatia de ursi, amplasata la marginea orasului, loc unde au fost aduse animale care au fost agresate sau prost ingrijite in gradini zoologice.

Potrivit stirileprotv.ro, Mireha Matichescu, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, a declarat ca “aceasta zona este o destinatie unde se gaseste totul asa cum ti-ar placea, sa reusesti sa iesi din afara cotidianului si a oraselor pline de poluare, sa vii sa te incarci cu energie pozitiva si sa te bucuri de toate asa cum Dumnezeu le-a lasat”.

Cea de-a doua destinatie ecoturistica se regaseste in Maramuresul istoric, unde isi asteapta turistii cu casute din lemn sculptate manual, pastravarii dar si meniuri traditionale.

Exista si o serie de reguli pe care aceste destinatii ecoturistice trebuie sa le intruneasca. Printre acestea se numara faptul ca cel putin doua treimi dintre activitatile oferite turistilor sa fie strans legate de natura, peste jumatate dintre locurile de cazare sa fie mici, cu doar cateva camere si construite din materiale traditionale. De asemenea, meniul trebuie sa fie compus din produse locale, de preferinta bio.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>