S-a deschis expozitia din Parcul Keukenhof, cea mai mare gradina de flori din lume

Postat de pe 24 martie 2014
Parcul.Kuekenhoff.foto1

Cea mai mare gradina cu flori din lume, Parcul Keukenhof din Olanda, a fost redeschis publicului la sfarsitul saptamanii trecute, cu ocazia celei de-a 65-a aniversari a expozitiei de lalele.

Parcul Keukenhof este situat la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, in oraselul Lisse, cunoscut ca si Gradina Europei. Rosii, mov, galbene, portocalii, violete si albe, numeroase lalele din peste 1.000 de varietaţi si de toate culorile au fost plantate in acest parc de 32 de hectare. Ele sunt inconjurate de branduse, gladiole, narcise si frezii, un total de peste 7 milioane de plante inflorite.

Parcul Keukenhof este deschis in fiecare an, incepand din ultima saptamana a lunii martie si pana in mai. Parcul a fost ideea primarului din Lisse, din 1949, care a dorit sa aiba o expozitie florala unde cultivatorii din toata Europa sa poata vedea cei mai stranii hibrizi posibili. Pe o suprafata de 32 de hectare, infloresc milioane de lalele.

In secolul XV, parcul facea parte din domeniul Castelului Teylingen si servea drept gradina de legume pentru Gravin Jacoba de Bavaria. Ea gasea aici tot ce-i trebuia pentru bucatarie, ceea ce explica originea denumirii Keukenhof, care inseamna “domeniul bucatariei”. In 1840, s-a amenajat un parc proiectat de arhitectii Zochter si fiul, care au mai conceput si Vondelpark din Amsterdam. In anul 1949, proprietatea a fost transformata pentru a gazdui expozitiile cu flori de bulbi, lalelele avand prioritate.

In acest an parcul va fi deschis publicului pana la data de 18 mai.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>