Salina Turda, o altfel de destinatie turistica

Postat de pe 13 februarie 2014
turda (1)

Salina Turda dateaza de pe vremea romanilor, moment care marcheaza inceputurile exploatarii fierului, a aurului si a sarii in Transilvania care au durat pana in perioada interbelica. In anul 1992 salina Turda a devenit destinatie turistica si balneara, iar in anul 2009 a avut loc un amplu proces de amenajare care a costat aproximativ 6 milioane de euro. In urma cu foarte putin timp, un site american a inclus-o intr-un top 25 al destinatiilor de vacanta despre care turistii nu au habar ca ar exista.

Este greu de crezut ca un muzeu sau vreun obiectiv turistic din Romania ar putea avea fonduri pentru a beneficia de o promovare la scara mondiala. Jared Leto, solistul formatiei “Thirty Seconds to Mars”, dar si star de cinema, a postat pe contul sau de Twitter ca “Acest parc de distractii din Romania era mai demult o mina de sare “. De asemenea, artistul adauga ca locatia este o “pestera a minunilor”. Reclama pe care acesta i-a facut-o obiectivului turistic poate ca nu inseamna prea mult la o prima vedere, insa ceea ce a scris a putut fi vazut de catre aproximativ 1.3 milioane de utilizatori. Un potential motiv pentru care acesta a decis sa promoveze aceasta locatia are de-a face cu concertul pe care formatia din care face parte il va sustine la Bucuresti.

Salina cuprinde o serie de facilitati cum ar fi: un strand de tratament, o salina balneara, un strand de agrement, un bazin de inot si o sala de agrement. Pe aproximativ toata suprafata strandului Durgau, Minei Rudolf si in baza de tratament exista acces internet wi-fi gratuit. In zilele noastre, Salina Turda este un adevarat muzeu de istorie a mineritului in sare, fapt care determina tot mai multi turisti sa ii calce pragul.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>