Statiunea Gura Humorului are din aceasta iarna o noua partie de schi

Postat de pe 8 noiembrie 2013
partie schi gura humorului

Incepand din aceasta iarna statiunea Gura Humorului va beneficia de doua partii de schi. Noua partie de schi este destinata incepatorilor, iar cea existenta din 2010 va ramane doar pentru schiorii avansati.

Noua partie va avea punct de plecare comun cu prima partie, dar un alt traseu, spre podul Voronet, si va fi dotata cu instalatii de telescaun si teleschi. Instalatia de teleschi va fi pe o lungime de 500 de metri, iar partia pentru incepatori va fi inzapezita prima.

Totodata, va fi amenajata o partie pentru sanii, cu o lungime de 400 de metri.

Pentru Revelion sunt deja ocupate 85 la suta din locurile de cazare.

Oficialii din Gura Humorului au declarat ca intre timp se lucreaza si la o a treia partie, cu o lungime de doi kilometri.

Prima partie din Gura Humorului a fost inaugurata in februarie 2010, fiind realizata printr-un proiect cu finantare europeana de reabilitare si modernizare a zonei Arinis din oras, in valoare de 11 milioane de euro, ce mai cuprinde trei terenuri de sport, o piscina acoperita si o piscina in aer liber, un bazin de inot pentru copii, retele de utilitati in parc si un punct de informare turistica.

Partia de schi are o lungime de 1.478 de metri si o diferenta de nivel de 283 de metri, cu o inclinare medie de 19,7 la suta, avand o capacitate de primire optima de 873 de schiori pe zi, fiind omologata ca medie-dificila.

Partia este dotata cu cinci tunuri de zapada, o masina de batut zapada, telescaun pe o lungime de 1.330 metri si instalatie de iluminat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>