Top 10 cele mai frumoase obiective turistice din Romania (locurile 1-5)

Postat de pe 21 iulie 2014
bigar reprezentativ

Locul 5 – Pe acest loc poposeste Lacul Albastru, un impresionant monument al naturii situat in judetul Maramures, pe teritoriul orasului Baia Sprie. Aceasta zona reprezinta o arie extrem de importanta si protejata de interes national. Aceasta rezervatie naturala este o intindere de apa de forma aliptica, masurand in adancime pana la 4 metri. Toata apa din lac provine din precipitatiile infiltrate in lucrarile unei excavatii miniere mai vechi.

Ceea ce deosebeste Lacul Albastru de orice lac din lume, este faptul ca acesta isi schimba culoarea in functie de lumina care se reflecta in el sau de oamenii care obisnuiesc sa inoate aici.
lacul.albastru.baia.sprie

Locul 4 – Cazanele Dunarii
Amplasat in Parcul National Portile de Fier, Cazanele Dunarii sunt un sector al Defileului Dunarii, la trecerea fluviului printre Muntii Carpati.

Printre cele mai atractive puncte de vizitat pe traseul Cazanelor Dunarii este chipul lui Decebal sculptat in stanca. Pentru a realiza acest monument impresionant 12 sculptori au lucrat neincetat. Astfel, chipul lui Decebal a ajuns sa fie cea mai mare sculptura in piatra de pe teritoriul Europei, cu o inaltime de 55 de metri si o latime de circa 25 de metri.
cazanele.dunarii

Locul 3 – Insula Ovidiu
In cazul in care nu stiati, Insula Ovidiu este singura destinatie turistica de la noi din tara care este amplasata pe o insula in totalitate naturala. Situata pe lacul Siutghiol, la 5 kilometri de malul statiunii Mamaia si la 500 de metri de malul orasului Ovidiu, acest obiectiv turistic este un loc unic al litoralului nostru.

Denumirea insulei si a urasului provine de la poetul latin Ovidiu, care a fost exilat de imparatul Cezar aici, unde a scris poeme precum “Ponticele” sau “Tristete”, avand ca sursa de inspiratie atmosfera mohorata de pe timpul iernii la malul marii.
insula.ovidiu

Locul 2 – Castelul Peles si Castelul Huniazilor
Conform celor de la “Off to Europe”, Castelul Peles si Castelul Huniazilor sunt doua dintre cele mai frumoase zece castele din intreaga lume.

Castelul Peles are 170 de incaperi, dintre care doar 10 pot fi vizitate de catre turisti. Castelul este sanctuarul mai multor colectii extrem de valoroase de picturi, armuri, sculpturi, mobilier, statuete, obiecte de ceramica, vitralii sau chiar vesela din aur, argint si portelan.

Descrisa de catre jurnalistii straini ca fiind o “Magnifica structura”, Castelul Huniazilor a fost construita in decursul secolului al XIV-lea in stil gotic, purtand numele si Castelul Hunedoara. Acest castel a fost ridicat de catre Iancu de Hunedoara, fiind una dintre cele mai renumite constructii in stil gotic nu doar din Transilvania, ci din intreaga tara.

castelul.peles

Locul 1 – Cascada Bigar
In cazul in care nu stiati, anul trecut, site-ul The World Geography a desemnat cascada Bigar din judetul Caras-Severin ca fiind cea mai frumoasa cascada din lume, descriind-o ca fiind un loc mirific desprins din basmele cu printese sau sirene. Publicatia americana merge mai departe si il descrie ca fiind “Un loc magic care se seamana perfect cu o anumite scena din filmul “Mica Sirena” a celor de la Disney.”

Aspectul de unicitate si de frumusete nemaintalnita este conferit de stanca acoperita cu muschi alaturi de izvorul subteran. Este lesne de inteles de ce acest colt de rai situat in Muntii Aninei reprezinta nu doar unul dintre cele mai frumoase locuri din tara, ci si din lume. Cascada Bigar face parte din Parcul National Cheile Nere-Beusnita, la o distanta de 12 kilometri de localitatea Bozovici. Aici, apa izvoraste de la peste 200 de metri altitudine, varsandu-se in raul Minis de pe stanca acoperita de muschi.
cascada.bigar

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>