Toplita, orasul in care se afla cea mai ieftina partie de schi omologata din Romania

Postat de pe 22 noiembrie 2013
schi.la.toplita

Cea mai ieftina partie de schi din tara se afla in Toplita, judetul Harghita. Preturile reduse si partia de schi cu lungimea de 1.200 de metri au facut ca orasul sa devina un obiectiv turistic de interes regional.

Tariful pentru o urcare este de 2 lei pentru un adus si 1.5 lei pentru copiii sub 14, in timp ce abonamentul pentru o zi costa 40 de lei pentru adulti si 30 de lei pentru copii.

Partia este dotata cu doua instalatii de teleschi cu o capacitate de 670 de persoane pe ora. Schiorii de nivel avansat pot folosi partia Bradul cu o lungime de 500 de metri, in timp ce incepatorii pot folosi partia Magherus, de 1,2 kilometri.

In timpul sezonului rece, intr-o zi de weekend, peste 1.000 de persoane vin sa schieze pe partia de la Toplita. Orasul este amplasat la 100 de kilometri de Targu Mures, 145 de kilometri de Piatra Neamt si 180 de kilometri de Brasov, iar accesul se face folosind drumurile europene modernizate in 2012.

Cunoscut drept “polul frigului”, municipiul Toplita este una dintre cele mai friguroase localitati de pe teritoriul Romaniei, temperaturile ajungand in noptile geroase de iarna la -30 de grade Celsius.

Cele doua scoli de schi care opereaza pe partie si monitorii de schi, dar si tarifele mici fac ca foarte multi parinti sa mearga la Toplita sa isi invete copiii sa schieze.

Cazare in Toplita variaza intre 50 de lei pe noapte pentru o camera dubla la pensiuni si 130 de lei pe noapte la hotelul din oras.

Un comentariu

  1. Lucian

    9 februarie 2014 at 19:16

    denumirile partiilor sunt viceversa adica cea pentru incepatori se numeste Bradul, iar cea cu dificultate medie de 500 metri este “Magherus”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>