TripAdvisor: Castelul Corvinilor, in top 5 al destinatiilor turistice din Romania

Postat de pe 29 iunie 2014
castelul.corvinilor.hunedoara.000

TripAdvisor, un cunoscut portal turistic a inclus Castelul Corvinilor din Hunedoara pe lista celor mai importante cinci destinatii de vacanta de pe teritoriul Romaniei. Acest lucru se datoreaza voturilor pe care turistii care au vizitat monumentul istoric le-au dat pe site-ul portalului.

Castelul Corvinilor din Hunedoara reprezinta un important monument istoric construit in perioada medievala.

TripAdvisor a dorit sa recunoasca importanta castelului in domeniul turismului, astfel incat a oferit membrilor castelului un certificat de excelenta pentru anul 2014. Automat, acest lucru plaseaza Castelul Corvinilor pe harta atractiilor turistice din Romania dar si din lume.

Costin Tinda, directorul Muzeului Castelul Corvinilor Hunedoara se declara onorat de distinctia primita din partea portalului turistic. De asemenea, acesta a declarat ca, astfel, atat Castelul Corvinilor, cat si municipiul Hunedoara se indreapta pe buna dreptate spre titulatura de atractie turistica principala a Transilvaniei.

Castelul a fost ridicat in secolul al XV-lea de catre Ioan de Hunedoara. Constructia impunatoare este prevazuta cu turnuri, bastioane si un donjon.

In decursul timpului, castelul a avut mai multi proprietari, dar a si cazut prada unui incediu devastator in anul 1854. Ulterior, monumentul a fost restaurat in anul 1914, mai apoi fiind urmata de o alta perioada de restaurare in perioada 1956-1968.

Incepand cu anul 1974 castelul a devenit muzeu iar in prezent in cadrul acestuia se pot vizita o sumedenie de colectii de arheologie, care provin in urma sapaturilor sistematice efectuate in zona municipiului Hunedoara. De asemenea, turistii s-au aratat extrem de impresionati si de expozitiile tematice.

Conform datelor oficiale, peste 300.000 de turisti platitori de bilete au trecut pragul Castelului Corvinilor din Hunedoara.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>