Tunelul Iubirii din Romania, necunoscut pentru romani, motiv de mandrie pentru Uniunea Europeana

Postat de pe 8 august 2014
tunelul.iubirii.romania

Tunelul Iubirii este o portiune de cale ferata abandonata si amplasata intre orasele Caransebes si Otelul Rosu. Chiar daca foarte multi romani nu au auzit despre aceasta destinatie turistica, aceasta zona a fost inclusa de catre Parlamentul European (PE) anul acesta pe lista “Redescopera Europa”.

Pe site-ul instututiei, PE a publicat noua lista Foursquare care cuprinde 28 de “comori ascunse” cu care se mandreste Uniunea Europeana (UE) si care merita vizitate.

Pe aceasta lista se mai regasesc lacul Morskie Oko din Zakopane, Polonia, Giant’s Causeway, obiectiv turistic care consta in circa 40.000 de coloane de bazalt interconectate, situat in nord-estul Irlandei de Nord, insula Inishbofin din Irlanda, padurea Kaleto din Bulgaria, Rota Vicentina din Portugalia, muzeul Skoda din Republica Ceha, Le Lac-d’Issarlès din Franta, orasul Klaipėda din Lituania, insula Samothraki din Grecia, castelul Gyula din Ungaria, buncarul sovietic secret din orasul Līgatne din Letonia, plaja Lara din Turcia, padurea Hallerbos din Belgia, Parcul National Sarek din Suedia, muzeul Niedersulz din Austria, Louisiana Museum of Modern Art din Danemarca, castelul de nisip Lappeenranta Soikoon din Finlanda, plaja San Blas din insula Gozo, Lubenice din insula croata Cres, calea ferata abandonata dintre orasele Otelul Rosu si Caransebes – Tunelul Iubirii, lacul Peipus situat la granita dintre Estonia si Rusia, orasul Erfurt din Germania, desertul Tabernas din Spania, parcul national De Hoge Veluwe din Olanda, lacul Bled din Slovenia, pestera Belianska din Slovacia, orasul Assisi din Italia si muzeul de istorie Bock din Luxembourg.

Tunelul Iubirii, cu care romanii ar trebui sa se mandreasca este o portiune de cale ferata abandonata imprejmuita de arbori care creaza iluzia unui tunel verde cu iz romantic.

Anul trecut, pe lista “comorilor ascunse” creata de catre Parlamentului European a fost prezenta si Romania, prin intermediul Transfagarasanului.

Foursquare este o aplicatie mobila care ofera posibilitatea utilizatorilor sai sa afle informatii referitoare la locurile pe care acestia le viziteaza.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>