Turismul romanesc a incheiat sezonul de vara pe plus

Postat de pe 9 septembrie 2014
litoralul-pentru-toti

Vara anului acesta s-a incheiat cu profit pentru turism dat fiind faptul ca mai mult de 4,5 milioane de turisti romani si straini au ales sa isi petreaca vacanta la noi in tara, o crestere de aproximativ 5 procente fata de anul anterior.

Cel mai mare profit l-au inregistrat hotelurile de pe litoral, statiunile balneare si pensiunile de la munte. Totusi, de incasari bune s-au bucurat si agentiile de turism care au vandut excursii in strainatate. O crestere de 5% s-a inregistrat si in randul persoanelor care au decis sa isi petreaca vacanta in tari precum Grecia, Bulgaria sau Turcia.

De exemplu, intr-un weekend normal de vara, in statiunea Baile Felix s-au cazat circa 4.000 de turisti, o crestere cu 30% in comparatie cu numarul inregistrat anul trecut. Aceasta crestere se datoreaza investitiilor facute de hotelieri in renovare, determinand astfel clientii sa nu opteze pentru un sejur in Ungaria.

Dumitru Fechete, directorul unui complex din statiune a declarat ca acest an a fost unul dintre cei mai buni ani pe care turismul din Baile Felix l-a inregistrat vreodata. Daca anul anterior, in perioara iulie-august erau circa 84.000 de intrari, anul acesta numarul de intrari a depasi 120.000.

Orasul Pucioasa, situat in Dambovita este o statiune balneoclimaterica mai putin cunoscuta. Totusi, acest lucru nu a afectat turismul dat fiind faptul ca anul acesta s-au inregistrat cresteri de 30% la cazari.

Ana Smandean, reprezentant ANAT a declarat ca in primele 7 luni ale anului s-a ajuns la 10,5 milioane de nopti de cazare, consemnand o crestere de aproape 6%.

Ca numar de turisti, 3,5 milioane de romani si alti 1 milion de turisti straini si-au petrecut vacanta in tara noastra, cu 4,8% mai multi in comparatie cu anii trecuti. Cei mai multi dintre turistii straini au fost europeni, in special din Ungaria si Bulgaria. Anul acestra Romania a fost vizitata si de nemti, polonezi sau austrieci insa intr-un numar mai mic.

Profit au inregistrat si agentii care au vandut vacante in strainatate. Ciprian Enea, consultant de turism a declarat ca aproximativ 400.000 de romani au plecat anul acesta in alte tari, cu 5% mai multi decat anul trecut.

Daca ar fi sa alcatuim un top, anul acesta, cei mai multi romani au ales sa plece in Grecia. Circa 140.000 de oameni au ales aceasta destinatie turistica. Pe al doilea loc se situeaza Bulgaria, unde peste 130.000 de romani si-au petrecut vacanta, urmata de Turcia cu aproape 90.000.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>