Turismul rural, o reintoarcere la radacini

Postat de pe 10 octombrie 2014
turism.rural.000

In ultima perioada, oamenii au inceput sa se fereasca de turismul cu plaja si soare. Aglomeratia, lipsa de liniste si serviciile de proasta calitate, i-au determinat pe acestia sa isi indrepte atentia spre locatiile din mediul rural.

Acum cativa ani, oricine incerca sa isi construiasca o mica pensiune la tara sau sa renoveze putin casa bunicilor, sfarsea cu niste bani investiti in van. Insa, lucrurile s-au mai schimbat, iar acum din ce in ce mai multi turisti fug de stresul si de galagia statiunilor de vacanta.

Un factor important care a dus la popularizarea acestui tip de turism este internetul. Prin intermediul site-urilor dedicate, turistii se pot informa despre oferte si pot contacta proprietarii. Cele mai cautate sunt locatiile care ofera si servicii suplimentare precum calaritul, tenisul de camp sau pescuitul.

Locuitorii zonelor urbane sunt cei mai mari adepti ai turismului rural. Majoritatea prefera o excapada de weekend pentru a se detasa de stresul si aglomeratia marilor orase. De asemenea, se incadreaza si pe lista preferintelor familiilor cu copii mici, mari amatori ai animalelor si a activitatilor interactive.

Mai nou, au aparut satele turistice care se impart in mai multe categorii in functie de specificul fiecaruia. Asadar, exista satul de creatie artizanala si artistica, unde putem intalni mesteri populari ce lucreaza in propriile ateliere, satul pescaresc si vanatoresc specializat in oferirea de servicii gastronomice, si, nu un ultimul rand, satul pentru practicarea sporturilor care, atrage anul mii de turisti, datorita posibilitatilor multiple de practicare a sporturilor indiferent de sezon.

Asadar, indidferent ca iti place marea sa muntele, statiunile romanesti sau cele din afara tarii, nu ezita sa iti petreci macar un sfarsit de saptamana intr-unul din satele turistice. Te vei detasa de stres, vei gusta din bucatele tradtionale si, nu in ultimul rand, te vei reintoarce in vremurile de altadata.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>