Vamaia, locul mirific in care salbaticia se imbina cu plajele de cinci stele

Postat de pe 30 iunie 2014
vamaia.plaja.litoral

Departe de toate locurile de pe malul marii pline de zgomot, o noua zona tustica incepe sa prinda contur. Deocamdata aceasta nu are stabilit un nume insa se tinde din nordul statiunii Mamaia si pana la Navodari, fiind un amestec inedit de nou si vechi.

Pentru moment, aceasta zona inca are salbaticia neatinsa care ne aduce aminte de modul in care arata Vama Veche in trecut. De asemenea, zona are plaje de invidiat in comparatie cu restul statiunilor. Acolo vei putea manca peste proaspat la terase din lemn si stuf, iar, cu putin noroc, vei putea leveni in soare alaturi de cormorani.

La doi pasi de Navodari, aceasta zona aduce aminte aminte de delta. Situat intre Mamaia si Navodari, aceasta zona nu are momentan un nume insa oamenii locului o numesc Vamaia, fiind locul in care confortul din Mamaia se imbina de minunatie cu salbaticia de adineauri din Vama Veche.

Aceasta plaja a luat fiinta din viziua a patru tineri de a crea un loc doar al lor. Doi dintre ei lucreaza in domeniul marketingului, unul este arhitect, iar cel de-al patrulea, carciumar. Ceea ce face acest loc sa fie si mai special este ca acesta a fost ales la intamplare.

Pe langa barul pe care acesti patru tineri l-au construit intalnim si o terasa cu plite incinse pe care pestele proaspat din Marea Neagra sfaraie neincetat. Iar daca vrei sa te odihnesti putin, poti sa stai in soare pe un sezlong, in aceasta zona fiind zeci de plaje micute si cochete.

Drumul de acces catre mare nu este asfaltat, iar plajele, desi unele sunt amenajate, inca pastreaza senzatia de salbaticie.

Aceasta zona reprezinta pentru multi turisti o alternativa la statiunile prafuite din alte parti ale litoralului. Totul cu conditia ca acest peisaj sa nu devina in timp doar un alt resort plin de zgomot, mizerie si poluare.

Nu in ultimul rand, preturile sunt mult mai accesibile fata de Mamaia, cu cel putin 20 mai ieftin. In aceasta perioada, inchirierea unui sezlong costa intre 10 si 15 lei, iar berea rece la halba costa 3 lei. Costul unei portii de mancare este mult mai accesibila decat in alte statiuni, costand intre 20 si 30 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>