Vesti bune pentru hotelieri. Crestere de 15-20 % pe litoral anul acesta.

Postat de pe 15 iunie 2014
litoralul-pentru-toti

Comparativ cu anul 2013, litoralul romanesc va inregistra o crestere de aproximativ 15-20 % anul acesta. Hotelurile de 3 stele sunt cele mai cerute de catre turisti, a declarat directorul general al agentiei de turism Paradis Vacante de Vis.

Aurelian Marin a adaugat ca pe perioada de early booking s-a inregistrat o crestere de aproximativ 15% pentru litoralul romanesc. De asemenea, se preconizeaza o continua crestere pana spre finalul sezonului, prognozele actuale estimand o crestere de 15-20%.

Aceasta crestere ar putea fi mult mai semnificativa in cazul in care voucherele de vacanta vor fi implementate. De asemenea, s-a putut observa o mai mare flexibilitate si adaptare a hotelurilor in functie de sezonalitate, de gradul de ocupare, de tendinte si de vreme. De asemenea, tarifele variaza in functie de modul in care evolueaza piata.

Cele mai cerute statiuti de turisti sunt Mamaia, Venus si Eforie Nord, in timp ce in sudul litoralului hotelurile nu ofera un grad de ocupare tocmai satisfacator.

Principalele probleme constau in slaba implicare a autoritatilor locale datorita lipsei de finantare. Pare cam greu de crezut ca o primarie precum Mangalia sau Eforie dispune de fondurile necesare pentru a finanta tot ceea ce este necesar in statiuni fara ajutorul Guvernului.

O alta problema este aceea ca gradul de ocupare slab si tarifele mici duc la o demotivare a hotelierilor alaturi de o capitalizare slaba a afacerii lor. Acest lucru se traduce prin lipsa disponibilitatii de investitii mari in randul hotelierilor. Totusi, un aspect pozitiv il reprezinta faptul ca majoritatea hotelurilor sunt renovate integral.

Printre investitiile de succes de pe litoral se remarca Steaua de Mare si extinderea hotelului Vera (Eforie Nord) si cele din statiunea Venus (Hotelurile Favorit si Ammon). Cele mai cerute hoteluri sunt cele de trei stele, urmate de catre cele de 2 stele, respectiv cele de 4 stele.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>